Izvor: Politika, 11.Okt.2010, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Druženje na Voždovcu

Momčilo Bajagić-Bajaga posetio je decu u Prihvatilištu

Momčilo Bajagić-Bajaga prošle srede podario je svoje slobodne trenutke deci u Prihvatilištu. Tom prilikom uručio je svoju majicu kupcu koji je na aukciji sajta Limundo u akciji „Pobedi za decu Prihvatilišta” za nju platio 7.000 dinara. Taj novac je doprinos proširenju kapaciteta Prihvatilišta.

Pomenutu majicu Bajaga je imao na jednom od slavljeničkih koncerata sa Instruktorima u Centru Sava povodom >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << 25 godina benda.

Kupac Bajagine majice je Milan Puhar iz Zemuna koji je došao sa suprugom i ćerkom. Preduzeće Galenika Fitofarmacija – zaštita bilja, u kojoj je zaposlen, doniralo je 100.000 dinara.

Na sajtu Limundo i dalje traje humanitarna aukcija u kojoj poznate ličnosti daju lične stvari čijom prodajom se obezbeđuje novac za stvaranje boljih uslova za decu Prihvatilišta.

U toku boravka Bajaga se družio sa decom čiji dani detinjstva i odrastanja protiču na Voždovcu. Sa njima se poznati muzičar fotografisao i poklonio im dva albuma: „Pozitivna geografija” i „Jahači magle”.

Na rastanku deci je poručio da kada sledeći put bude dolazio stići će sa gitarom u ruci da bi im svirao i pevao uživo. Deca su bila oduševljena njegovom posetom. Ona su uvek srećna kada im dođe neko od poznatih.

Koliko im je važno druženje pokazuje i njihovo pojavljivanje na nedavnoj Beogradskoj rolerijadi. To je bila trinaesta po redu za drugu decu, a njima koja su u Prihvatilištu – prva.

Nekoliko nedelja uoči ove sportske manifestacije deca u Prihvatilištu prvi put su stala na rolere koje su im poklonili organizatori na čelu sa Robertom Pristovšekom.

Roleri su ih obradovali. S manje ili više veštine krenuli su napolje. I tako su danima uvežbavali pokret i brzinu, sve do trenutka dok nisu napustili dvorište Prihvatilišta i u pratnji upravnice i vaspitača stigli do Trga Republike.

Mali Kiza, koji je najmlađe dete u Prihvatilištu, nije mogao na rolere, ali zato je gurao trotinet i na taj način je učestvovao u obeležavanju Evropske nedelje mobilnosti, u kojoj je Evropska komisija kao pokrovitelj manifestacije poklonila deci iz Zvečanske i Prihvatilišta po 20 trotineta.

Oko štanda Unika osiguranja, organizatora manifestacije, okupile su se poznate ličnosti da podrže humanitarnu akciju „Pobedi za decu Prihvatilišta”.

Snežana Prljević

--------------------------------

Deci od srca

Svaki dinar donacije Prihvatilištu i Prihvatnoj stanici dobro je došao.

Dinarski račun: Primalac: Zavod za vaspitanje dece i omladine, Pobedi za decu Prihvatilišta, Bulevar oslobođenja 219, 11000 Beograd. Svrha uplate: Uplata za projekat „Pobedi za decu Prihvatilišta br. 08-979“.Broj računa: 840-1421761-32

Devizni račun: Svrha uplate: Donacija za projekat „Pobedi za decu Prihvatilišta”

01-504100-100007693-000000-0000 - Devizni račun Republike Srbije-RS-Zavod za vaspitanje dece i omladine, Beograd

IBAN broj: RS 35908504100000769397

Uplatu u evrima u korist računa Zavoda za vaspitanje dece i omladine, Beograd, možete učiniti na broj: 01-504100-100007693-000000-0000 kod Narodne banke Srbije, Kralja Petra 12, Beograd, Republika Srbija

objavljeno: 11.10.2010.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.