Izvor: Glas javnosti, 22.Jun.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Društvo - ukratko...

Kampanja građevinaca

BEOGRAD - Sindikat radnika građevinarstva i IGM Srbije ovih dana počinje kampanju bezbednosti na radu, pod nazivom „Gradimo sigurnije“, a akciju je podržala švajcarska Agencija za pomoć radnicima.

U okviru kampanje biće štampano 40.000 brošura, kao i veliki broj promotivnih postera, a predviđeno je i organizovanje seminara za zaposlene i poslodavce.

Predsednik tog sindikata Duško Vuković apelovao je na ministra rada i socijalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << politike Rasima LJajića da hitno proširi dejstvo opšteg kolektivnog ugovora na sve zaposlene.    O. T.

Parastos za poginule na Miljevačkom platou

 BEOGRAD - U crkvi Svetog Marka juče je služen parastos za 40 Srba ubijenih na Miljevačkom platou kod Drniša 1992. godine, kojem su prisustvovali predstavnici Udruženja porodica nestalih i poginulih u Krajini i Hrvatskoj, prenosi Tanjug.

Na dan 16. godišnjice od zločina hrvatske vojske nad srpskim teritorijalcima na Miljevačkom platou kod Drniša, parastos je služio vikarni episkop hvostanski Atanasije, koji je prisutnima kazao da bi „taj događaj trebalo da utiče na sve nas da cenimo život čoveka koji živi na zemlji“.

Predsednik Udruženja porodica nestalih Čedomir Marić kazao je novinarima da mnogi počinioci zločina nad 40 srpskih teritorijalaca 21. juna 1992. godine naMiljevačkom platou nisu privedeni pred lice pravde.

Vojnici junske klase položili zakletvu

 BEOGRAD - Vojnici junske klase juče su položili zakletvu u centrima za obuku Vojske Srbije u Somboru, Pančevu, Jakovu, Valjevu, Zaječaru, Kruševcu i Leskovcu, prenosi Tanjug.

Mladi vojnici zakletvu su položili u prisustvu predstavnika Generalštaba, lokalne samouprave i roditelja, rodbine i prijatelja.

Najmlađoj klasi poručeno je da budu dobri vojnici koji će nove zadatke u reformisanom sistemu obuke izvršavati savesno i odgovorno, gradeći složne vojničke kolektive osposobljene za odbranu zemlje i druge zadatke iz misija Vojske Srbije.

Apel građanima da ne pale rastinje

 SMEDEREVO - Sektor za zaštitu i spasavanje upozorio je juče ratare i građane da u letnjim danima budu oprezni i da u poljima i kod raščišćavanja zemljišta ne pale vatre jer se očekuju visoke temperature koje pogoduju brzom širenju požara.

- Najčešći način koji građani koriste za pripremu zemljišta i uništavanje korova, suve trave, rastinja i grana je spaljivanje, što je preduslov da vatra preraste u požar nesagledivih posledica - upozorio je Sektor za zaštitu i spasavanje.

Pored korova i suve trave, zbog ljudske nepažnje, vatra zahvata polja s nepožnjevenim kulturama, šume, voćnjake.

Ponoš: Dve milijarde evra viška

 BEOGRAD - Višak imovine kojom raspolaže Vojska Srbije vredi više od dve milijarde evra, a od toga bi brzo moglo biti prodato dvadesetak objekata vrednih oko 300 miliona evra, izjavio je juče načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Zdravko Ponoš, prenosi Tanjug.

Ponoš je istakao da bi taj novac mogao da bude usmeren na rešenje nagomilanih problema oružanih snaga, bez daljeg pritiska na budžet Srbije.

Iz budžeta Srbije za Vojsku se ove godine izdvaja oko 65 milijardi dinara, što je izdatak koji preti prenapregnutoj državnoj kasi da „popuca po šavovima“, rekao je Ponoš i ocenio da „nije realno očekivati da vojska od poreskih obveznika dobije novac kojim bi ublažila efekte višedecenijskog neulaganja u vojsku“.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.