Izvor: Glas javnosti, 10.Avg.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Društvo - ukratko...

Na jesen useljenje u vojnu bazu „Cepotina“

BEOGRAD - Ministar odbrane Dragan Šutanovac najavio je juče da će se profesionalni pripadnici Vojske Srbije do kraja jeseni useliti u vojnu bazu „Cepotina“ kraj Bujanovca, koja je od izuzetnog vojno-bezbednosnog i strateškog značaja, posebno za jug Srbije.

- Gotovo da je izlišno govoriti koliko je važno za taj deo Srbije da napokon dobijemo stabilnu vojnu bazu, u kojoj će biti prisutna Vojske Srbije - rekao je Šutanovac >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << u intervjuu Tanjugu.

On je istakao da je baza „Cepotina“ naslonjena i na autoput i na administrativnu liniju sa Kosovom i Metohijom, što znači da će pripadnici Vojske Srbije „moći u veoma kratkom roku i adekvatno da reaguju ukoliko dođe do destabilizacije na administrativnoj liniji, a samim položajem deluju i preventivno“.

Regata u ritmu  drinskih talasa

MALI ZVORNIK - Na reci Drini, od Malog Zvornika do Banje Koviljače, na vodenoj trasi dugoj 19 kilometara, juče je održana Drinska regata „U ritmu Drine i plesa“, prenosi Beta.

Po proceni organizatora, sa starta ispred hotela „Jezero“ u Malom Zvorniku krenulo je oko 70 plovila sa oko 650 učesnika iz više mesta Srbije i Republike Srpske.

Bio je najavljen i veći broj učesnika, ali je zbog kiše jedan broj regataša odustao od najavljene plovidbe Drinom.

Drinsku regatu organizuju tri podrinske opštine, Loznica, Mali Zvornik i Zvornik.

Gračanički parohštrajkuje glađu

 GRAČANICA - Gračanički paroh Zoran Kovačević započeo je juče štrajk glađu nakon što je vladika raško-prizrenski Artemije doneo odluku da ga premesti u novopazarsku parohiju, prenosi Beta.

Zoran Kovačević rekao je danas agenciji Beta da je posle četvorogodišnje službe u Gračanici dobio „neosnovanu i ničim izazvanu odluku o premeštaju u novu parohiju Raško-prizrenske eparhije“.

On je dodao da ta odluka znači da on i njegova porodica napuštaju Kosovo i Metohiju i Gračanicu iako niko od vernika nije imao primedbu na njegov rad.

Sekretar Raško-prizrenske eparhije otac Radoslav rekao je da nije upućen u razloge premeštanja sveštenika Kovačevića i da je to odluka vladike Artemija.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.