Drumska strela ambiciozno i u ovoj godini

Izvor: RTS, 21.Jan.2018, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Drumska strela" ambiciozno i u ovoj godini

Šta je zajedničko studentima Elektrotehničkog, Mašinskog, Tehnološko-metalurškog, Sabraćajnog, Ekonomskog i Fakulteta organizacionih nauka? Svi oni angažovani su na izradi bolida i kao članovi tima "Drumska strela" učestvuju na najprestižnijim svetskim takmičenjima za mlade studente inženjere pod nazivom Formula Student. Prvi Formula studentski tim u Srbiji ambiciozno ulazi i u ovu godinu.
Miljana >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Stojanović je vođa tima "Drumska strela" za sezonu 2018. U projektu učestvuje tri godine.

"Ciljevi su da se kvalifikujemo u najprestižnija evropska takmičenja i da izradimo sedmo vozilo po redu. Planiramo mnoge inovacije i napretke", kaže Miljana Stojanović, student master studija TMF-a.
"Trenutno ima preko pedeset novih članova tima koji se obučavaju za predstojeću sezonu, Naravno, mi po završetku aktivnog učešća u ovom projektu smo uvek tu da pomognemo trenutnim članovima i da prenesemo svo svoje znanje i iskustvo na njih", kaže Strahinja Zdravković, student Mašinskog fakulteta UB.
Uspeh univerziteta meri se i uspehom njegovih studenata, podsećaju profesori.
"Mislim da ambicije na osnovu rezultata koje su ostvarene treba da budu veće i mislim da ćemo dobiti značajnu podršku svih članica univerziteta. Ovo je pravi projekat - projektovanje i izrada vozila koje se takmiči u svetskoj konkurenciji", kaže prof. Radivoje Mitrović, dekan Mašinskog fakulteta UB.
"Svake godine se pojavljuju sa novom formulom koja ima bolje karakteristike, tako da se nadam da će i ove godine imati uspeh", kaže akademik Vladimir Bumbaširević, rektor Univerziteta u Beogradu.
Ideje i znanje ne nedostaju, ali nedostaje novac. Akademci se nadaju da će uz pomoć donatora i fakulteta stići na vreme kako bi se takmičili u Italiji, Češkoj i Mađarskoj.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.