Drinska regata okupila oko 15 hiljada ljudi

Izvor: RTS, 14.Jul.2018, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drinska regata okupila oko 15 hiljada ljudi

Reka Drina bila je mesto okupljanja ljudi iz svih krajeva naše zemlje, regiona, ali i celog sveta. Najduža regata na Balkanu, Drinska regata od Rogačice do Ljubovije i ove godine oborila je sve rekorde posećenosti.
Na jednoj od najvećih manifestacija na vodi, na hiljadu čamaca, od jutra do večeri sviralo se, pevalo i uživalo u plovidbi. 

"Veselili smo se na prvom mestu, jeli, pili, družili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se sa narodom. Mi smo ovde već evo deset-jedanaest godina iz Slovenije, Drina je to. To nas spaja. Utisci su fantastični zaista", kažu učesnici regate.
Drugi učesnici kažu da se super provode i da preporučuju svima, a pogotovo Drinu da dođu i uživaju u lepotama Azbukovice.
Za Drinsku regatu i učesnici i meštani pripremali su se mesecima unapred. U čamcima se moglo naći sve, od ozvučenja, do frižidera i pokretnih roštilja.
Veselilo se uz različite žanrove muzike, ali i plutajuće trubačke orkestre.
Jedni učesnici regate kažu da su došli da se zabavljaju, ceo orkestar, svirali su, kačili se za čamac i da je bilo super.
"Na čamcu nas je devet, dolazimo iz Nemačke, provodimo se lepo", kažu turisti iz Nemačke.
Najlepšim tokom reke Drine u dužini od 40 kilometara od Rogačice do  Ljubovije danas je plovilo oko 15 hiljada ljudi.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.