Drali narod i za krntije

Izvor: Glas javnosti, 12.Jun.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drali narod i za krntije

BEOGRAD - Mnoge vlasnike vozila preregistracija četvortočkaša koštala je papreno, pa čak i daleko više od stvarne vrednosti automobila. Kako tvrde, ne postoji nikakav kriterijum, sve se radi paušalno, a dobar deo kolača, pored državne kase, odlazi i u privatne džepove. Žalba ne postoji. Čitalac čije je ime i prezime poznato redakciji za preregistraciju svog automobila „golf 2“ starog dve decenije dao je čak 600 evra.

Razlike i po 5.000 evra

Ništa bolje >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << nisu prošli ni oni koji je trebalo da izvrši preregistraciju sa ekonomskih tablica. Oni su ojađeni i za nekoliko hiljada evra po vozilu. Kako je ispričao vlasnik jedne slovenačke firme koja u svom voznom parku ima skupocena vozila, po automobilu je ojađen za više od pet hiljada evra.

- Iako po jedinstvenom katalogu sa porezima i carinom treba da platim preregistraciju 9.000 evra, meni je naplaćena 14.000. Međutim, pošto rok ističe 22. jula, niko neće da se svađa jer nakon tog datuma ako ne preregistruje vozilo mogu da mu ga oduzmu. Jednostavno, nema kome da se žališ, jer je uredba nejasna. A pošto sam morao da preregistrujem nekoliko vozila, sami izračunajte koliko sam oštećen - kaže on.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.