Izvor: Blic, 15.Nov.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragomir sa nobelovcima

Dragomir sa nobelovcima

Sredstva za put i boravak u Švedskoj za Dragomira Milovanovića, učenika Desete beogradske gimnazije, koji je pozvan da pred nobelovcima predstavi svoj rad, obezbeđena su, a tamo će ga najverovatnije pratiti naš ambasador, saznajemo od direktorke Desete gimnazije Snežane Tomić-Kovačević.

On će pred nobelovcima i svetskim akademicima predstaviti svoj rad - lekovito svojstvo tri vrste kantariona koje se koriste u terapiji obolelih od side >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i raka. Prema programu, mladi talenti će imati priliku i da se upoznaju sa švedskim princezama i akademicima Švedske kraljevske akademije nauka i umetnosti.

Švedska kraljevska akademija učinila je ustupak - obezbediće 50 odsto sredstava za put. Za drugu polovinu u ime Milovanovića pomoć je zatražila direktorka škole Snežana Tomić-Kovačević raznim ministarstvima. Niko se, međutim, nije javio sve do petka, kada su javno prozvani u medijima. Do tada odgovor da su spremi da pomognu stigao je samo iz NIS-a. Na taj način pokrivani su troškovi vize 35 evra, prijave 410 evra, najpovoljnije avio-karte 210 evra i 400 evra džeparca. Kako nam je juče rekla Kovačevićeva, sva neophodna sredstva za Dragomirov put su obezbeđena.

- Sredstva smo obezbedili još prošle nedelje. Avionska karta je kupljena, a i uspeli smo da pribavimo novac i za sve ostalo. Zamoliću i našeg ambasadora, ako je moguće, da oni plate kotizaciju kako bi Dragomiru ostalo više novca za džeparac, kao i da ga prihvate kada stigne i pomognu mu, ako mu pomoć bude bila potrebna - kaže direktorka.

Ona nije želela da kaže ko je i sa koliko novca pomogao da Dragomir otputuje jer, kako je rekla, ne želi da se sve politizuje. E. B.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.