Izvor: B92, 22.Jun.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dozvoljena reviziju slučaja Magistrat

Beograd -- Vrhovni sud Srbije saopštio je da je Građansko odeljenje Suda dozvolilo reviziju slučaja Magistrat od 24. maja.

Vrhovni sud je to saopštio povodom više napisa u štampi o tome da revizija u slučaju "Magistrat" nije dozvoljena i današnjeg javnog podnošenja krivične prijave protiv predsednika veća i sudija Vrhovnog suda.

Odbornici SO Zemun predali su u utorak urgenciju predsedniku Vrhovnog suda Srbije kojom traže odgovornost sudije koji je ukinuo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prvostepenu i drugostepenu sudsku odluku o iseljenju Srpske radikalne stranke iz zemunskog Magistrata. U urgenciji, koju su odbornici i predsednik opštine Zemun Vladan Janićijević ostavili na pisarnici, traži se od predsednika suda i Nadzornog odbora da ispitaju odgovornost sudije Predraga Trifunovića i sudskog veća zbog odluke u vezi sa Magistratom.

Vrhovni sud je naveo da je u podnetoj tužbi označena vrednost spora od 100.000 dinara i naplaćena taksa za tužbu od 2.000 dinara, a da Sud ne vrši proveru autentičnosti označene vrednosti spora i visine naplaćene takse. Vrhovni sud je, naime, u januaru ukinuo odluke Četvrtog opštinskog suda i Okružnog suda u Beogradu o iseljenju Srpske radikalne stranke iz prostorija u Zemunu. Te prostorije su, kako tvrdi Skupština opštine Zemun, uzete u dugogodišnji zakup u vreme kad je SRS bila na vlasti u Zemunu, pod nepovoljnim uslovima, na štetu opštine, za cenu koja je sada 250 puta manja od ekonomske. Na odluku Vrhovnog suda ne može se podneti žalba, pa su odbornici podneli urgenciju, jer bi odluka sudije koji bi u krivičnom postupku bio oglašen krivim, bila ništavna.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.