Izvor: Blic, 18.Dec.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dozidati ili kupiti stan

Dozidati ili kupiti stan

Mnogi građani imaju mogućnost da do svog stana ili iznad svog stana iskoriste prostor na osnovu kojeg bi se rado proširili i pretvorili ga u stambeni prostor, ali pitanje je da li je takva investicija opravdana ili ne. Kod pripajanja prostora stanu ili poslovnom prostoru mora se ispoštovati zakonska procedura koja pretpostavlja pre svega saglasnost ostalih vlasnika u postojećoj zgradi, potom sve saglasnosti urbanista, a potom dobijanje građevinske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dozvole. Zavisno od lokacije potrebno je platiti i nadoknadu za gradsko građevinsko zemljište, koja je vrlo visoka kada je u pitanju lokacija u samom centru grada.

Svako ko ulazi u ovakvu investiciju mora dobro proračunati koliko će sve to da košta, jer je ponekad bolje kupiti gotov stan nego se izlagati dugoj, mučnoj i skupoj proceduri dobijanja neophodnih saglasnosti za dogradnju i pripajanje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.