Izvor: Blic, 11.Avg.2016, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Došli su u Srbiju u potrazi za PRAVOM LEPOTOM, ali ono što su oni snimili ostavlja BEZ DAHA

Par iz Poljske Malvina i Mihal Kolatek tek su naslutili kakva ih lepota čeka na proputovanju kroz Srbiju, ali nisu ni sanjali kakve će predele zabeležiti svojim objektivom.

"Vau! Je l' to stvarno Srbija? Je l' tamo stvarno tako lepo?"

Ovo je bio prvi komentar Poljaka Malvine i Mihala Kolateka kada su pročitali tekst "37 razloga zašto ne bi trebalo da dođete u Srbiju". Taj tekst, zapravo, ismeva predrasude o Srbiji prikazujući fenomenalne fotografije naše zemlje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koje su očarale Poljake.

- Shvatili smo da nismo znali mnogo o ovoj zemlji. A onda smo dobili impuls, odlučili smo da treba da posetimo Srbiju i da otkrijemo hoće li nas zaista toliko impresionirati - napisali su oni u opisu svog fenomenalnog videa o Srbiji posle kojeg ćete zasigurno i sami početi drugačije da posmatrate svoju domovinu.

Snimali su foto-aparatima i dronom, a projektu su dali naslov "Srbija - zemlja obojena životom".

Iako su glavni motiv videa mahom prirodne lepote i nešto manje život metropola, autori su hteli da kroz ovaj doživljaj Srbije istaknu nešto mnogo vrednije, a što nisu ni slutili da će ih dočekati.

- Tokom 14 dana mi smo se našli u drugom svetu. Svet u kome su glavnu ulogu igrali ljudi koje smo susretali na svakom koraku dok smo radili video. Oni su nam dali nešto zaista vredno, nešto što je danas veoma retko: dozu iskrenih, pravih emocija. Oni su otvorili svoja topla srca a nisu tražili ništa zauzvrat. Jedno je sigurno što se tiče ove zemlje - ne možete negirati autentičnost Srbije, a nadamo se da će to i da potraje, što duže - naveli su autori.

Lokacije koje su umetnici obišli bile su: Golubac, Đerdap, reka Dunav, Velika Kapija, Krupajsko Vrelo, Đavolja Varoš, Kopaonik, Kamena Gora, reka Uvac, Mokra Gora, Tara, Bajina Bašta, Beograd i "mnogo drugih malih, neočekivanih, divnih mesta".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.