Izvor: B92, 05.Dec.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donacije Emoušna i B92

Beograd -- Posle dva serijala Velikog brata VIP, produkcijska kuća Emoušn i Radio-televizija B92 prikupili su skoro 300 hiljada evra za humanitrne svrhe.

Zbog toga su, prema rečima direktora Emoušna Gorana Stamenkovića, sva pisanja dnevne štampe o tome da je kuća na Košutnjaku u kojoj se serijali snimaju "ukleta" - degutantna. Zahvaljujući reklamama i donacijama učesnika u serijalu Veliki brat VIP, za bezbedniji saobraćaj prikupljeno je oko 190 hiljada evra.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Na mestu gde je poginulo troje ukućana kuće Velikog brata postavljena je svetlosna signalizacija, stavljene su elastične bankine, a to mesto na mapi puteva konačno je označeno kao crna tačka.

Upravo zato direktor Emoušna razočaran je pisanjem medija.

"Neke stvari ne treba dirati, kao što su porodične tragedije... Nanosi se neka vrsta bola tim porodicama. Mislimo da, ako već sa tim ljudima radimo, onda je naša dužnost da im pomognemo. Ne verujem da možemo da zabranimo da pišu, ali neka pokažu solidarnost", naveo je Stamenković.

Predsednik Upravnog odbora B92 Veran Matić podsetio je da je popularnost serijala omogućila da se završe tri sigurne kuće, a da su planirane još dve.

On je potvrdio i da će se kampanja za bezbedniji saobraćaj nastaviti.

"Mi smo ove godine, zajedno sa Emoušnom i još nekim partnerima, hteli da izvršimo pritisak na društvo i državu da se donese novi, moderan Zakon o saobraćaju", podseća Matić.

Produkcijska kuća Emoušn pozvala je sve novinare da ubuduće u svojim tekstovima pokažu više solidarnosti s porodicama žrtava.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.