Izvor: B92, 18.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donacija porodilištima

Beograd -- Aleksandar Karađorđević i njegova supruga Katarina poklonili su medicinsku opremu bolnicama i porodilištima u Beogradu.

Projektom modernizacije odeljenja intezivne nege za novorođenčad u Srbiji, koji je pokrenula Fondacija princeze Katarine, obuhvaćeno je 58 ustanova, a poklonjena je oprema u vrednosti od 750.000 evra.

Na svaku hiljadu rođenih beba u Srbiji 17 umre neposredno posle rođenja. Da bi se smanjila smrtnost, potrebno je da bolnice imaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najmoderniju opremu.

Danas je završen projekat modernizacije ovakvih ustanova, a oko pedeset ih je dobilo neophodnu opremu: "Mislim da ako zajedno radimo, onda postižemo dobre rezultate. Sreća je što imamo puno prijatelja koji žele da pomognu našim bebama u Srbiji", kazala je Katarina Karađorđević.

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević istakao je da je značaj ovog projekta ogroman za srpsko zdravstvo i da će se i u budućnosti primarno ulagati u najmlađe.

Fondacija će nastaviti da pomaže zdravstvo u Srbiji. Katarina i Aleksandar Karađorđević već sledeće nedelje putuju u SAD, gde će skupljati donacije za bolnice.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.