Izvor: B92, 28.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donacija EU za RTS

Beograd -- Evropska unija je, preko Evropske agencije za rekonstrukciju, za Radio-televiziju Srbije obezbedila najsavremeniji rasvetni sistem.

Jedini sistem tog tipa na Balkanu instaliran je u Studiju 10, u Aberdarevoj ulici. Šef delegacije Evropske komisije u Srbiji Žozep Ljoveras i šef Evropske agencije za rekonstrukciju u Srbiji Danijel Đuglaris obišli su danas Studio 10 i donaciju svečano predali na korišćenje generalnom direktoru Radio-televizije Srbije Aleksandru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tijaniću.

Rasvetni sistem je automatizovan i kompjuterizovan, pa će za pripremu svetla za emisiju trajati pola umesto četiri sata, uz angažovanje samo jednog tehničara za računarom, precizira se u saopštenju Evropske agencije za rekonstrukciju.

Evropska agencija za rekonstrukciju je u taj projekat uložila 1,1 miliona evra, a od početka saradnje s RTS-om u procesu transformacije u javni servis Evropska unija je uložila 4,5 miliona evra. Evropska unija je za pomoć medijima u Srbiji od 2000. do danas izdvojila 16 miliona evra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.