Donacija Dejvida Šterna

Izvor: Politika, 20.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donacija Dejvida Šterna

Moj drug iz detinjstva Dejan Gluščević, trener pionira FK "Crvena zvezda", organizovao je decu da pošalju SMS poruke na brojeve telefona 6412 i 6312. Siniša Mihajlović dolazi u subotu samo na jedan dan i čini veliki napor, iako njegov "Inter" igra utakmicu u Ligi šampiona.
Komesar NBA lige Dejvid Štern donira svoj lični novac za akciju zbrinjavanja srpskih izbeglica. Pored njega, u akciju se uključila NBA liga, kao i i vlasnik "Lejkersa" Džeri Bas. On je, inače, najpoznatiji vlasnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << jednog profesionalnog košarkaškog tima u Americi. Igrači ga obožavaju i vole da igraju za njega. Kada sam otišao iz "Lejkersa", Džeri mi je doslovce rekao:

- I ti i tvoja porodica ste zauvek deo "Lejkersa".

Džeri Bas zaista tako misli. Pokazao se više puta kao pravi laf prema mnogo igrača. On drži reč.

Naši Srbi iz inostranstva su počeli da uplaćuju donacije preko interneta.

Noćas do pola četiri nas desetak je radilo u mom stanu i atmosfera je bila odlična. Saša Danilović je bio stručni savetnik i svojim komentarima izazivao smeh i burne reakcije. Bili smo svi protiv njega, ali se nije dao, kao i uvek. Ulazilo se i izlazilo iz stana, čak se malo i popilo.

Posle toliko godina, iako smo različiti, igrači iz moje generacije su među sobom pravi prijatelji. Baš se volimo i možemo uvek da računamo jedni na druge.

Moj prijatelj iz Las Vegasa, Džef Luci, dolazi da volonterski pomogne humanitarnoj akciji. On je veoma poznat u Las Vegasu, gde radi kao lično obezbeđenje VIP klijenata. Čuvao je Britni Spirs, Paris Hilton, koliko se sećam i Madonu. Džef ne izgleda kao kečer, vrlo je neprimetan, ali brz i snažan. Sjajan mi je prijatelj, radio je kao volonter i išao je s nama u Kinu, gde smo organizovali košarkaške kampove i prikupljena sredstva uvek delom ostavljali lokalnim zajednicama, dok je 80 odsto odlazilo u Srbiju.

To je pravilo koje važi poslednjih 15 godina, od kada radi moja fondacija u Americi.

Odgovorni ljudi iz "Lutrije Srbije" su mi rekli da će dati 50.000 evra donacije za pomoć izbeglicama.

Pravo opuštanje za mene dogodiće se 22. septembra u 20 časova, ispred Doma Narodne skupštine, na najvećoj besplatnoj žurci na Balkanu. Svi ste pozvani, bez obzira na stranku, na boje kluba, na religiju, na vrstu muzike koju slušate. Verujte, bićete moji najdraži gosti.

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.