Srpska modna influenserka iznajmila poslovne avione: Ko je Dunja, kako je Er Pinku napravila novu kategoriju klijenta i zbog čega je to toliko interesantno za domaće vazduhoplovstvo

Izvor: TangoSix.rs, 26.Maj.2023, 07:03

Srpska modna influenserka iznajmila poslovne avione: Ko je Dunja, kako je Er Pinku napravila novu kategoriju klijenta i zbog čega je to toliko interesantno za domaće vazduhoplovstvo

Broj i intenzitet zdravih, mladih i posledično skakutavih ženskih grudi koje sam morao da pregledam radi istraživanja teme za članak koji ćete upravo pročitati bio je priličan. Povod nije banalan i ni malo vulgaran. Reč je o jednoj od najinteresantnijih indirektnih promocija domaće vazduhoplovne (pop) kulture. Mlada, utegnuta, prelepa ženska tela su privid – zapravo je reč o trudu, poštenom radu, uspehu, modernom medijskom biznisu i na posletku praktičnoj upotrebi domaće >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << vazduhoplovne industrije.
Kao najčitaniji specijalizovani sajt koji najduže i najstrastvenije prati i promoviše domaće vazduhoplovstvo, ne možemo a da vam ne ispričamo priču koja se juče dešavala u Insta storijima vaših sestri, devojaka ili supruga.
Dunja Jovanić jedna je od najpoznatijih, ako ne i najpoznatija, domaća modna influenserka, preduzetnica i internet pojava. Za nas koji nismo kompetentni u domenu modne industrije (kao muškarci tu smo većinom zbog bikinija) Dunja je interesantna po percepciji ličnog uspeha koji je dosegao visine sopstvenog modnog brenda za žene kao i zbog impresivnih metrika na društvenim mrežama.
Kao i većina pasivnih posmatrača iz korpusa koji nije Dunjina ciljna grupa, juče mi je sa oduševljenjem skrenuta pažnja da je Dunja, odnosno njen modni brend, odveo svoje drugarice na verovatno jednu od najinteresantnijih promotivnih ekskurzija skoro zabeleženih –  avionom. I to ne redovnim letom već poslovnim mlaznjakom.
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by Dunja Jovanic (@imfashionbabe)


Budući da se u internet (pop) kulturi „flexovanje“ biz jetovima veže za kriminalce, privredne tajkune sa izmišljenim pričama o prvom milionu, kripto prevarante i objektivno najpoštenije od svih – muzičke zvezde, mogućnost da samostvorena Instagram influenserka ode do Crne Gore poslovnim mlaznjakom interesantna nam je po više osnova.
Značaj za domaće vazduhoplovstvo Bilo nam je potrebno nekoliko minuta istraživanja da rekonstruišemo da se radi o Cesni XLS+ domaće avio-kompanije Er Pink. Par dodatnih izvora i rekonstrukcija kasnije, došli smo i do činjenice da je eskurzija modnog brenda Bebe angažovala (verovatno iznajmila) ne jedan već dva Pinkova XLS-a.
Kad je reč o informaciji koja vas, razumljivo, najviše interesuje – ceni iznajmljivanja, nismo želeli ni nezvanično da dođemo do odgovora. Prvo što ih kompanija koja je operater letelica nikada ne bi dala ali i zato što možemo, veoma ugrubo, izneti spekulaciju cena koje su uobičajene za ovaj tip letelica i za ovu daljinu destinacije. Aproksimativan iznos je dovoljno ilustrativan za nivo izdatka. Imajući u vidu da su cene čartera poslovnih mlaznjaka znatno poskupele u poslednje dve godine, možemo pretpostaviti da iznajmljivanje jednog aviona nikako nije iznosilo manje od 5.000 evra.
Kao nekome ko je ceo život pokušavao da sam (bez tuđe pomoći i finansiranja) zaradi nešto na internetu, malo mi je skinuti kapu Dunji na poduhvatu kojim se, verovatno, upisala u novu kategoriju (ipak poštenih) preduzetnika koji su u stanju da iznajme poslovni mlaznjak.
Domaćim biz džet operaterima je svakako interesantno da su došli i do toga da organski, unutar Srbije, mogu proširiti svoju klijent bazu. Da se razumemo, Er Pink i drugi po veličini operater Prince Aviation svakako ne računaju na domaće klijente. Pre svega žive od onih inostranih, koji ni ne dotiču Srbiju. Ideja je da poslovni mlaznjak provede na zemlji što je moguće manje vremena i da se sopstvenim snagama i tradicijom poslovanja pozicionirate kod brokera koji vaš kapacitet rentaju do iznemoglosti i vrtoglavih iznosa. Nekada dominantno ultra-bogatim Rusima, danas i njima i svima koji bogato plaćaju, ne Instagram momente već veoma konkretne uštede vremena i rešenja protiv gužvi na aerodromima i nepouzdanosti redovnih prevozilaca („klasičnih“ avio-kompanija).
Za vreme Koronaklizme, kada ništa nije letelo, na beogradskom aerodromu se moglo videti koliko su domaći operateri biz jetova gotovo jednaki sa avio-kompanijama / Foto: Uroš Mitrović, Tango Six Tango Six već godinama izveštava o neverovatno vitalnom biz jet segmentu srpske generalne avijacije. Er Pink, na primer, trenutno u svojoj floti ima fascinantnih 19 aviona i zapošljava preko 100 pilota. Njihov konkurent Prince Aviation je manji (pet letelica) ali je i jedan od regionalno (verovatno i globalno) najbitnijih i MRO biznisa koji u sopstvenoj režiji obavlja radove, pa i modifikacije, na poslovnim mlaznjacima koji predstavljaju vrhunac vazduhoplovnog inženjeringa u ovom segmentu. Da ne pričamo o njihovoj kreativi i brizi za duh domaće avijacije koji je već legendaran. Dakle Srbija nema samo jednu impresivnu avio-kompaniju sa nekarakterističnim apetitima u odnosu na njenu veličinu već tri. Tu je i jedini regionalni privatni heli operater, ali da ne širimo.
…vratimo se na žene Daljom Instagram forenzikom dolazimo do toga da je Bebe brend iznajmio i jahtu i da su nove kolekcije zaista vizuelno savršene. Uz ogradu da nismo kompetentni da analiziramo njihovu real-life primenu bez, verovatno izrazito laičkih, konsultacija sa ženskim polom.
Dužnost i zadovoljstvo Tango Sixa je da, kao nebrojano puta do sada, promoviše domaću avijaciju, istakne manje ili više poznate praktične primene ove fascinantne industrije i u ovom primeru skrene pažnju na nivoe leta na koje možete level-ofovati ako ste sposobni, kreativni i furate neku svoju priču. Baš kao Dunja.
 
The post Srpska modna influenserka iznajmila poslovne avione: Ko je Dunja, kako je Er Pinku napravila novu kategoriju klijenta i zbog čega je to toliko interesantno za domaće vazduhoplovstvo appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.