Izvor: RTS, 30.Maj.2022, 07:34

Dom učenika „Milutin Milanković“ obeležio jubilej

Od osnivanja 1961. godine dom se razvio u mesto gde učenici na školovanju u Beogradu mogu u potpunosti da ostvare svoje talente i žive udobno u bezbedno
Svoj 61. rođendan Dom učenika srednjih škola „Milutin Milanković" proslavio je svečanom manifestacijom u Centru za kulturu „Vlada Divljan".
Manifestaciji su prisustvovali predstavnici Vlade Srbije, ministarstava prosvete, sporta i kulture, gradonačenik Beograda Zoran Radojičić i predstavnici >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << brojnih institucija kao i domova iz Sarajeva, Skoplja i Trebinja sa kojima je ravijena dobra saradnja.

Program su osmislio i vodili učenici, korisnici Doma, a kojih je ove godine 307 i pohađaju 28 srednjih škola u Beogradu, a domaćin je bio direktor Doma Nenad Milenović.
Takođe, u umetničkoj galeiji Centra za kulturu „Vlada Divljan" postavljena je izložba fotografija koja posetiocima omogućava da se bolje upoznaju sa radom Doma.

U Domu je u oktobru prošle godine održana tribina o pandemiji na kojoj su sa učenicima o važnosti vakcinacije razgovarali članovi kriznog štaba, a što je uticalo na podizanje nivoa svesti i higijenskih mera za zaštitu od pandemije.
U pripremi je predavanje na temu "Mere i postupci u slučaju prijave o postavljanju eksplozivne naprave" aktuelno zbog učestalih prijava o postavljenim bombama u Beogradu, naročito u školama koje pohađaju učenici koji koriste usluge Doma.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.