Dolovac sa bavarskim tužiocem i potpredsednikom EVRODžAST-a

Izvor: RTS, 18.Jun.2019, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dolovac sa bavarskim tužiocem i potpredsednikom EVRODžAST-a

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac razgovarala je s Generalnim tužiocem nemačke pokrajine Bavarske Rajnhardom Rotleom i potpredsednikom EVRODžAST-a Klausom Majerom Kabrijem, koji sa saradnicima borave u Srbiji na poziv Republičkog javnog tužilaštva.
Kabri je pohvalio rad javnog tužilaštva i ministarstva pravde u oblasti međunarodne saradnje i postupanju po zamolnicama EVRODžAST-a, čiji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su organi, kako je rekao, dali saglasnost za zaključenje Sporazuma sa Srbijom, saopšteno je iz Republičkog javnog tužilaštva.

Zagorka Dolovac je istakla zadovoljstvo na uzvratnoj poseti kolega iz Generalnog tužilaštva Bavarske, nakon prošlogodišnje posete srpskog Republičkog javnog tužilaštva Nemačkoj, ocenivši da se održavanjem sastanaka između tužilaštava dveju zemalja jača međusobna saradnja, što doprinosi uspešnoj borbi protiv kriminala.
Rajnhard Rotle se složio sa značajem efikasne saradnje između tužilaštava dveju zemalja i pružio punu podršku njenom daljem razvoju.

Naglasio je da je Srbija jedna od najvažnijih država na Balkanu i da želi da produbi kontakt i saradnju s njenim tužilaštvom, navodi se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.