Izvor: Blic, 30.Mar.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doktorki povređena kičma, pacijent bez ozleda

KRAGUJEVAC - Vozilo Hitne pomoći koje je preksinoć hitno za Beograd vozilo pacijenta u životnoj opasnosti prevrnuo se u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na magistralnom putu kod sela Turčin, nadomak Batočine. Anesteziolog Mirjana Šalipurović, koja je bila u pratnji, zadobila je teške telesne povrede, jer joj je povređena kičma. Lakše su povređeni i pacijent, vozač saniteta i medicinski tehničar.

Kako je izjavio istražni sudija Opštinskog suda u Batočini Miroslav >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Lepojević, udes se dogodio u 17.30 sati, kada je sanitetsko vozilo, sa upaljenim rotacionim svetlima, počelo da pretiče kolonu. Istovremeno je i autobus koji je putnike vozio od Kragujevca ka Batočini počeo preticanje. I ako je na toj krivini dozvoljeno zaobilaženje, vozač autobusa nije video sanitet i praktično mu preprečio put. Sanitet se zaneo i dva puta prevrnuo na kolovoznoj traci, kaže Lepojević.

Povređenima iz saniteta su priskočili u pomoć putnici i vozač autobusa, i svi su ubrzo, vozilom Hitne pomoći, prebačeni za kragujevački Klinički centar. Najteže povrede zadobila je doktorka Mirjana Šalipurović i iste večeri je operisana. Kako tvrde lekari Urgentnog centra, ona je i pored teških ozleda svesna i može da komunicira.

Prema rečima direktora Urgentnog centra Drakčeta Radovanovića, sanitet koji se prevrnuo je upućen da hitno preveze pacijenta sa aneurizmom aorte za Beograd. Čovek, koji je inače bio u teškom stanju i u životnoj opasnosti na sreću je preživeo udes i juče izjutra je prevezen na dalje lečenje u KC Srbije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.