Doktor Ostojić: Da se ponovo rodim opet bih studirao medicinu

Izvor: RTS, 16.Nov.2019, 01:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doktor Ostojić: Da se ponovo rodim opet bih studirao medicinu

Povodom lekarske slave Svetih vrača Kozme i Damjana, Lekarska komora Srbije organizovala je svečanost na kojoj su dodeljene povelje za zalaganje i doprinos u oblasti zdravstva i nagrada za životno delo.
Miodrag Ostojić, kardiolog rekao je da kada bi se ponovo rodio, opet bi studirao medicinu.

"Ta mogućnost da možeš da pomogneš, ne pruža se skoro ni u jednoj drugoj profesiji kao u medicini", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ističe prof. dr Ostojić. 
Koliko je ljudi izlečio ne zna tačno, kao ni koliko je intervencija uradio, ili predavanja održao, ali, zbog svega što je uradio u internoj medicini i kardiologiji, njegove kolege znaju pa su odlučile da akademik Miodrag Ostojić dobije - odlikovanje Lekarske komore Srbije za životno delo.
"Navikao sam i na nagrade, navikao sam i na pokude, i kada sam primao nagradu, i kada su me predstavili, nisam verovao da sam to ja, rekao sam da ono što najviše cenim kod sebe, je da se nisam promenio od dečačkih dana, da sam ostao Miša Ostojić", rekao je Ostojić.
U Srbiji u ovom trenutku ima oko 32 i po hiljade lekara. Nažalost, mnogi kada završe studije i specijalizaciju odu iz zemlje.
"Fokus Lekarske komore Srbije će u narednoj godini biti na našim mladim kolegama i da im obezbedimo što bolje uslove za rad i početak profesionalnog rada u Srbiji", kaže dr Milan Dinić, direktor Lekarske komore Srbije.
Povelje Komore dodeljene su pukovniku profesoru Tihomiru Iliću, neurologu i dekanu Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije, i profesorki Gordani Teofilovskoj Parapid, specijalisti fizikalne medicine i rehabilitacije.
Plaketu Komore dobio je zastupnik načelnika Vojnomedicinske akademije oftalmolog profesor Miroslav Vukosavljević.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.