Dokaz znanja i ugleda

Izvor: Glas javnosti, 22.Nov.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dokaz znanja i ugleda

BEOGRAD - Licence koje su istovremeno dozvole za rad, garancije profesionalne odgovornosti i poštovanja etičkih principa, dobiće i 2.125 apotekara na svečanim ceremonijama širom Srbije. Veliki posao licenciranja, koji će istovremeno regulisati i unapređivati apotekarsku delatnost, sprovela je Farmaceutska komora.

- Komora kao savremena profesionalna organizacija štiti ugled farmaceutskog staleža i svakog kvalitetnog pojedinca, sankcionisanjem onih koji joj pred društvom srozavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ugled, neprofesionalnim radom, kršenjem zakona ili etičkih principa - objasnila je Zlata Žuvela, direktorka Farmaceutske komore najavljujući da će u narednih nedelja svi apotekari koji ispunjavaju uslove dobiti taj važan dokument.

Licence su štampane u kovnici novca. NJihova važnost je sedam godina , s tim što će u tom periodu svaki apotekar morati da prikupi 168 bodova, odnosno 24 boda godišnje.

Pravo da dozvolu za samostalan rad imaju svi farmaceuti koji imaju odgovaraće obrazovanje propisano zakonom, položen stručni ispit, rešenje izdato od nadležne komore da su upisani u njen imenik, da nisu osuđivani za krivično delo protiv zdravlja ljudi i da su u radnom odnosu.

Zlata Žuvela se „pohvalila“ da Farmaceutska komora ima odličan softver zbog kojih raspolaže sa dobrom bazom podataka, što će u predstojećem periodu unapređenja apotekarske delatnosti biti od velike koristi.

Ona je navela da su najveći resurs Komore upravo njeni članovi koji su svojim znanjem, sposobnostima, kreativnošću i profesionalizmom posvećeni vrednostima Komore.

A zbog cega se na fotografiji nalazi lekar, a ne farmaceut?

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Licence za farmaceute

Izvor: RTS, 21.Nov.2008, 18:37

Više od dve hiljade farmaceuta širom Srbije dobiće prvi put licence koje su uslov za regulisanje apotekarske prakse. Postupak licenciranja sprovela je Farmaceutska komora Srbije. ..Licence podrazumevaju kvalitetan i efikasan rad u skladu sa najnovijim znanjima i standardima, uz poštovanje svih etičkih...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.