Dogovorili smenu direktora

Izvor: Glas javnosti, 14.Avg.2009, 02:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogovorili smenu direktora

BEOGRAD - Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić najavio je da će u ponedeljak, 17. avgusta, biti imenovan novi generalni direktor „Petrohemije“, ali nije naveo razloge zbog kojih će biti smenjen Slobodan Adžić.

Dobro obavešteni izvor Glasa navodi da je Adžić bio kadar Demokratske stranke, a da je razlog za smenu privatizacija ove firme.

Petrohemičari zadovoljni

Sindikati u „Petrohmeiji“ koji su, između ostalog, tražili i >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << smenu direktora kažu da su zadovoljni rezultatima razgovorima sa Dinkićem.

Predsednik Samostalnog sindikata u „Petrohemiji“ Miša Faraga rekao je da će članovi tog sindikata prekinuti štrajk, jer su svi njihovi zahtevi ispunjeni. Predsednik sindikata inženjera i tehničara Nezavisnost Zoran Obradović izrazio je nadu da će „Petrohemija“ nastaviti da radi „uspešno i na duge staze“.

Sadašnji generalni direktor "Petrohemije" treba da bude smenjen zbog rekordnog gubitka u prvoj polovini ove godine ok 60 miliona evra, kao i zbog očigledne nesposobnosti da efikasno rukovodi fabrikom. Sve bitne odluke u Petrohemiji je donosio njegov zamenik Ljubenko Martinović koji je član G17+.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.