Izvor: B92, 24.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodeljeni paketići romskoj deci

Beograd -- U okviru humanitarne akcije Radujmo se zajedno, 4.500 romske dece sa područja Beograda dobilo je danas novogodišnje paketiće.

Akciju je organizovao Odbor za kulturu Nacionalnog saveta Roma Srbije, uz podršku Ministarstva za rad i socijalnu politiku, Sekretarijata za dečju i socijalnu zaštitu Beograda, nevladine organizacije Hleb života, Soko Štarka i Sava centra. U velikoj dvorani Sava centra održan je kraći kulturno-umetnički program, nakon koga su deci od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pet do 14 godina uručeni paketići.

Kako je najavljeno, još 2.000 paketića naknadno biće podeljeno i romskoj deci iz cele Srbije.

"Ovo je početak širih akcija, kroz koje ćemo podržati romsku decu u Srbiji", rekao je ministar za rad i socijalnu politiku Rasim Ljajić obraćajući se romskoj deci i njihovim roditeljima na svečanom skupu u Sava centru.

Ljajić je uputio čestitke za predstojeće praznike i najavio da će i povodom svake sledeće Nove godine na istom mestu biti organizovana slična okupljanja.

"Biće još poklona", kazao je deci ministar Ljajić i zamolio ih da mu obećaju "da će biti dobri đaci, da će ići u školu, da će kući donositi petice i da će se njihovi roditelji ponositi njima".

Predsednik Nacionalnog saveta Roma Srbije Vitomir Mihajlović naglasio je da će prioritet u radu tog tela u narednom periodu biti bolji život dece, jer su "deca naše najveće blago".

I Mihajlović je uputio čestitke za predstojeće praznike, zahvalivši se pri tom svima, koji su pomogli da se organizuje dodela paketića.

Paketiće za romsku decu u Srbiji, preko nevladine organizacije Hleb života, poslala se deca iz Nemačke i Engleske.

Oni su vršnjacima u Srbiji, u paketićima veličine kutije za cipele, koje su sami ukrasili, poslali ono što bi i sami voleli da dobiju za božićne i novogodišnje praznike.

U okviru kulturno-umetničkog programa, beogradsko pozorište Talija izvelo je predstavu inspirisanu avanturama Diznijevih junaka, nastupio je hor romske dece iz Zemuna i kulturno umetnička društva "Čivija" iz Šapca i "Regina" iz Valjeva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.