Doček u Smederevu uz trubače, ali bez čaja

Izvor: Blic, 31.Dec.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doček u Smederevu uz trubače, ali bez čaja

Doček Nove godine na centralnom trgu u Smederevu ovog puta biće skromniji od svih organizovanih od 2000. godine, uz nastupe etno grupe "Vesna i koreni", trubačkog orkestra Bojana Krstića i pop benda "Dezerters".



Vršilac dužnosti direktora Centra za kulturu Dragoljub Martić, koji je realizator programa dočeka, rekao je da će doček na trgu stajati oko pola miliona dinara i da neće biti dodatnih sadržaja. Građanima neće biti služen "šumadijski", a ni običan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << čaj.

Prošle godine je za novogodišnje ukrase izdvojeno 1,7 miliona dinara, ali ove godine nema novih ulaganja jer je gradski budžet, zbog najave gašenja visokih peći u železari, manji za 200 miliona dinara.

Gradonačelnik Smedereva Predrag Umičević izjavio je ranije da su gradske vlasti u budžet za 2009. ugradile i nadolazeću ekonomsku krizu i najavu da će kompanija "Ju es stil Srbija" raditi u smanjenom obimu.

Kako je gradonačelnik naveo, oko 600 miliona dinara u budžet se uliva zahvaljujući radu "Ju es stila". Budžetom za 2009. predviđeni su prihodi od 2,08 milijardi dinara.

Doček će početi u 22.00 koncertom smederevske etno grupe "Vesna i koreni", 15 minuta pred ponoć nastupiće orkestar trubača Bojana Krstića iz Vladičinog Hana, a posle ponoći nastupiće pop sastav "Dezerts".

Kada je doček Nove godine lokalna samouprava organizovala 2000. deljeni su lutrijski listići, a srećni dobitnik je posle ponoćnog vatrometa postao vlasnik čuvenog šporeta na čvrsto gorivo "Smederevac".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.