Dobre vesti iz čačanske bolnice: Duplo veći broj otpusta od broja prijema na kovid odeljenjima

Izvor: B92, 19.Apr.2021, 13:43

Dobre vesti iz čačanske bolnice: Duplo veći broj otpusta od broja prijema na kovid odeljenjima

Na kovid odeljenjima čačanske bolnice trenutno je hospitalizovano 125 pacijenata, u respiratornom centru nalazi se 17 bolesnika, a dvoje sa njtežom kliničkom slikom priključeno je na respiratore.

U protekla 24 sata od posledica infekcije korona virusom preminuo je jedan pacijent, a radi se o ženi iz Čačka.

"Moram da se osvrnem na to da je prethodnih dana bio veći broj smrtnih ishoda , ali je je većina tih pacijenata imala prateća oboljenja (maligna oboljenja, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << teže forme dijabeta, kardiovaskularna oboljenja)", pojasnio je dr Dejan Dabić za RINU.

Evidentirano je sedam prijema i 15 otpusta, a jedan kovid bolesnik prebačen je na lečenje u Beograd. U prijemno trijažnoj ambulanti čačanske bolnice evidentiran je 101 pregled, od čega je 45 prvih.

"Imamo cifre koje padaju, ali s druge strane strepimo šta nas očekuje, što ćemo videti u narednih 10 do 15 dana zbog očekivanih okupljanja (Uskrs, 01. Maj, polazak dece u školu). Broj vakcinisanih je ovih dana stagnirao, jer očekujemo isporuke vakcina, a jedini spas jeste imunizacija. Do sada je prvu dozu vakcine primilo 27,096 i malo više od 22,000 kompletno vakcinisanih građana", rekao je dr Mihailo Luković, rukovodilac Radnog tima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.