Dobitnik Nagrade „Braća Karić“: ELJČIN ILjJAS EFENDIJEV

Izvor: BKTV News, 30.Sep.2014, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobitnik Nagrade „Braća Karić“: ELJČIN ILjJAS EFENDIJEV

Eljčin Iljjas Efendijev, potpredsednik Vlade Azerbejdžana je doktor filoloških nauka, profesor, jedan od najznačajnijih pisaca Azerbejdžana.

Impresivna je umetnička i politička karijera istaknutog azerbejdžanskog pisca i društveno-političkog radnika, koji je značajno doprineo jačanju veza između Srbije i Azerbejdžana, zemlje koja je postala i značajan investitor i donator u Srbiji. Da podsetimo, zahvaljujući finansijskoj pomoći Azerbejdžana obnovljena je Beogradska >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Bajrakli džamija, obnavlja se Tašmajdanski park i podignuta je i Crkva Svete Petke u Novom Sadu.
Gospodin Eljčin Iljjas Efendijev je blizak saradnik predsednika Azerbejdžana i velikog prijatelja Srbije Alhama Alijeva. On je i Narodni pisac Azerbejdžana i Zaslužni umetnik te zemlje, veliki prijatelj Srbije koji se pridružuje porodici velikana okupljenoj oko Nagrade „Braća Karić“.
Dobitnik Nagrade „Braća Karić“ za književnost i jačanje prijateljskih i bratskih veza između Srbije i Azerbejdžana – Eljčin Iljjas Efendijev.
The post Dobitnik Nagrade „Braća Karić“: ELJČIN ILjJAS EFENDIJEV appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Dobitnik Nagrade „Braća Karić“: IVAN ALEKSIEVIČ ČAROTA

Izvor: BKTV News, 30.Sep.2014

Laureat Nagrade „Braća Karić“ Ivan Aleksievič Čarota istaknuti je beloruski slavista, profesor i šef Katedre slovenske književnosti Beloruskog državnog Univerziteta u Minsku. . . Inostrani je član Srpske akademije nauka i umetnosti, akademik Međunarodne Slovenske Akademije nauka umetnosti...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.