Dobitnik Nagrade „Braća Karić“: DEJAN PETKOVIĆ RAMBO

Izvor: BKTV News, 30.Sep.2014, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobitnik Nagrade „Braća Karić“: DEJAN PETKOVIĆ RAMBO

Kada kao stranac postanete fudbalska zvezda u zemlji u kojoj je fudbal više od igre – Brazilu, onda ste dostigli nebo u tom sportu. Igrajući za najveći klub u Srbiji – Crvenu Zvezdu, za najveći klub u Španiji, a i u svetu – Real iz Madrida, i za sedam najvećih brazilskih klubova, kao što su Flamengo, Santos, Vasko da Gama i Fluminense, stvorili ste sportsku karijeru kakvom, malo koji fudbaler sa ovih prostora, može da se pohvali.

2009. godine primljen je u brazisku >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << fudbalsku „Kuću slavnih“ na legandarnoj Marakani i tako postao tek peti stranac i tek treći Evropljanin, koji je imao tu privilegiju i čast u Brazilu. Istovremeno ostavio je i otiske svojih stopala ispred tog hrama fudbala, koji će večno podsećati na velikog Dejana Petkovića Ramba.
Zbog fascinantne igre i ljudskih vrlina postao je počasni građanin Rio de Žaneira i države Rio, Petropolisa, Kairua i rodnog grada Majdanpeka. Počasni je konzul Republike Srbije u Brazilu, odlikovan brazilskim ordenom Rio Blanko.
Ovogodišnji dobitnik Nagrade „Braća Karić“ za sport – Dejan Petković Rambo.
The post Dobitnik Nagrade „Braća Karić“: DEJAN PETKOVIĆ RAMBO appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.