Do kraja ove nedelje prvi pozivi kupcima stanova na Voždovcu

Izvor: Press, 01.Nov.2010, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do kraja ove nedelje prvi pozivi kupcima stanova na Voždovcu

Kvadrat stana u zgradama koje gradi država na mestu bivše kasarne „Stepa Stepanović" na Voždovcu na šestoj i sedmoj parceli koštaće od 1.250 do 1.280 evra, a na četvrtoj od 1.280 do 1.290 evra, u zavisnosti od veličine stana, kažu za Press u Građevinskog direkciji Srbije. Izgradnja prvih stambenih objekata na šestoj i sedmoj parceli počeće do kraja ove nedelje, do kada će direkcija početi i da poziva građane koji su se prijavili za >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << kupovinu ovih stanova.- Naša skupština društva utvrdila je cenu kvadrata na parcelama 4, 6 i 7 posle sagledavanja ukupnih troškova za izgradnju stanova - kažu u Građevinskoj direkciji Srbije.
Za kupovinu 5.000 stanova na Voždovcu koje će graditi država, prijavilo se više od 10.000 građana. Na zemljištu su već završeni pripremni radovi, odnosno geomehanička ispitivanja terena i rušenje postojećih objekata.
- Izabrani izvođači radova koji će graditi na šestoj i sedmoj parceli - „Ratko Mitrović" i „Montera" iz Beograda i „Banković" iz Crne Trave trebalo bi da budu uvedeni u posao do kraja ove nedelje. Budući da Ministarstvu odbrane zbog ustupanja zemljišta pripada 21 odsto izgrađenih stanova, građane ćemo početi da pozivamo kada nam Vojska dostavi podatke o izabranim stanovima - objašnjeno nam je u direkciji.
Na šestoj i sedmoj parceli, gde je rok za završetak zgrada kraj 2011. godine, biće izgrađeno četiri, odnosno dve zgrade, dok će četvrta parcela imati osam stambenih objekata.
Inače, na površini od 42 hektara biće izgrađeno ukupno 45 stambenih zgrada. Kompleks će sadržati i dve škole, dva obdaništa, tržni centar...

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.