Do kraja godine izmena Zakona o socijalnoj zaštiti

Izvor: Akter, 17.Jun.2015, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do kraja godine izmena Zakona o socijalnoj zaštiti

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Ivanišević izjavio je danas da se radi na izmeni Zakona o socijalnoj zaštiti i da očekuje da one budu usvojene do kraja ove godine

"Mi želimo da inoviramo zakon i da ispravimo neke stvari koje ne funkcionišu", rekao je Ivanišević novinarima u hotelu Moskva.

Na konferenciji "Pružanje objedinjene nege uz pomoć informaciono-komunikacionih tehnologija Smartker" (SmartCare)" >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Ivanišević je ocenio da je za zaštitu najstarijih građana posebno značajna integrisana zdravstvena i socijalna zaštita.

On je objasnio da bi to na terenu značilo saradnju centara za socijalni rad i domova zdravlja.

"Njima (starima) bi to značilo bolje ostvarivanje zdravstvene zaštite. Mi na lokalu imamo saradnju tih institucija... njihovom integracijom bi bilo moguće da brže i bolje ostvare zdravstvenu zaštitu", rekao je on.

Ivanišević je rekao da su stari uglavnom istovremeno korisnici socijalne i zdravstvene zaštite.

Projekat SmartCare je deo programa CIP ICT Evropske unije za razvoj konkurentnosti i inovativnosti korišćenjem informaciono-komunikacionih tehnologija.

Glavni cilj projekta je bolje povezivanje pružalaca zdravstvenih i socijalnih usluga s korisnicima tih usluga upotrebom novih tehnologija.

Učesnici projekta su iz 12 evropskih zemalja i 23 regiona. Deset regiona je izabrano za pilot-lokacije gde će se, uz podršku tamošnjih institucija, razviti nove integrisane zdravstvene i socijalne usluge.

Pilot-lokacija u Srbiji je Kraljevo gde će novi informaciono-komunikacioni servisi omogućiti povezivanje i razmenu informacija između Doma zdravlja, Centra za socijalni rad, samih primalaca nege i neformalnih pružalaca nege - članova porodice i drugih.

U Kraljevu je starije od 60 godina više od 31.500 stanovnika što je gotovo polovina stanovništva.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Saradnja centara za socijalni rad i domova zdravlja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jun.2015

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Ivanišević izjavio je danas da se radi na izmeni Zakona o socijalnoj zaštiti i da očekuje da one budu usvojene do kraja ove godine..."Mi želimo da inoviramo zakon i da ispravimo neke stvari koje ne funkcionišu",...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.