Izvor: Blic, 25.Okt.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do 5. novembra znaće se broj studenata koji prelaze na budžet

Ministar prosvete Žarko Obradović rekao je da će se do 5. novembra znati broj studenata koji ispunjavaju uslov za prelazak za finansiranje iz budžeta, nakon čega će biti nastavljeni razgovori o prevazilaženju tog problema.



Obradović je novinarima na Mašinskom fakultetu rekao da će, kada bude utvrđen broj studenata koji su sakupili potrebna 42 boda, biti nastavljeni razgovori sa Ministarstvom finansija i predstavnicima studenata. On je najavio mogućnost da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se o tom problemu razgovara i sa Ministarstvom nauke i tehnološkog razvoja ali i sa javnim preduzećima o mogućnosti stipendiranja mladih i uspešnih studenata.

Studenti traže da se svima koji su ispunili uslov za upis naredne godine studija i dobili 42 boda, omogući prelazak u status budžetskih studenata, i da se odobri bezuslovni upis završnih godina studija za sve akademce upisane zaključno sa generacijom 2005/2006. godine. Oni traže i ukidanje naplate prenetih bodova iz prethodne godine studija, i smanjenje školarine na fakultetima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.