Do 30 miliona za socijalnu pomoć

Izvor: B92, 13.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Do 30 miliona za socijalnu pomoć"

Lalović (FoNet, arhiva)

Beograd -- Savetnik premijera Srbije kaže da u budžetu ima 20 do 30 miliona dinara za pružanje socijalne pomoći.

"Za pružanje određene socijalne pomoći, prema članu 9 Zakona o socijalnoj zaštiti, u budžetu za 2008. predviđeno je 20 do 30 miliona dinara", izjavio je Slobodan Lalović i podsetio da je ranije najavljeno da će sredinom novembra, kada Vlada usvoji budžet, biti poznato koliko sredstava može biti izdvojeno za rešavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pitanja bivših vojnih rezervista.

"Prema podacima kojima raspolažemo, sve dnevnice svim rezervistima isplaćene su u skladu s propisima", ponovio je Lalović.

Predsednik štrajkačkog odbora bivših vojnih rezervista Topličkog okruga Dejan Milošević ranije je izjavio da bi se rezervisti "zadovoljili s po 300.000 dinara".

On je dodao da bi taj novac brzo bio vraćen u budžet jer bi ih bivši rezervisti odmah potrošili za namirenje dugova, uglavnom prema državi i bankama, za školovanje dece, odeću i obuću.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.