Do 15. jula toplo i nestabilno

Izvor: Blic, 30.Jun.2009, 06:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do 15. jula toplo i nestabilno

Do kraja nedelje u Srbiji će biti promenljivo oblačno, sparno i nestabilno, sa pljuskovima i grmljavinom uglavnom u drugoj polovini dana, prognoziraju meteorolozi. Od ponedeljka sledi period sa više sunca i manjim šansama za pljuskove, a osveženje nas ponovo očekuje 11. i 12. jula. Od polovine jula treba očekivati ponovo nekoliko nestabilnih dana, dok će krajem meseca biti jako toplo. Ipak, ekstremno visoke temperature ovog leta ne treba očekivati.



Od sutra >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << meteorolozi prognoziraju toplije vreme u odnosu na prethodne dane, s tim što će pre podne biti pretežno sunčano, a po podne i uveče moguća je ređa pojava pljuskova sa grmljavinom.

Meteorolog Nedeljko Todorović kaže da u narednim danima očekuje postepeni porast maksimalnih temperatura.

- Tako se danas očekuje maksimalna temperatura od oko 30 stepeni. Narednih dana biće manjih šansi za pljuskove, ali biće i sunčanih intervala - objašnjava Todorović.

Todorović dodaje da se će se do 10. jula zadržati toplo vreme sa kratkotrajnim zahlađenjima praćenim pljuskovima i grmljavinom, a u ovom periodu moguće su i nepogode. Najveća mogućnost za nepogode biće 3. i 4. jula, kao i 11. i 12. jula.

- U ostalim danima vreme će biti sunčano i suvo. Maksimalna temperatura u većini dana biće oko 30 stepeni, a najviša će biti 35 stepeni, i to 9. i 10. jula. U danima osveženja temperatura će se kretati od 25 do 27 stepeni. Posle 12. jula opet bi bilo toplo vreme - ističe Todorović.

On dodaje da nas i u drugoj polovini jula očekuje nekoliko dana nestabilnog vremena, sa češćom pojavom popodnevnih pljuskova. Jako toplo vreme, karakteristično za ovo doba godine treba očekivati krajem jula i početkom avgusta. Ipak, kako navodi Todorović, neće biti ekstremno visokih temperatura.

- Sve u svemu očekuje nas jedno prosečno leto – kaže on.

Nema opasnosti od izlivanja reka

Hidrološka situacija u Srbiji je stabilna i ne postoji opasnost od izlivanja reka, izjavila je načelnica odeljenja za Hidrološke prognoze Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije Nena Kovačević. Ona je rekla da su vodostaji u opadanju na većini reka u istočnoj i centralnoj Srbiji i da se takva tendencija očekuje i narednih dana, dok je na Tisi i Savi zabeležen umereni porast.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.