Izvor: TangoSix.rs, 03.Avg.2023, 14:16

Dnevnik.hr: Hrvatsko ministarstvo zdravlja izabralo pobednika tendera za HEMS službu

Kako je izvestio portal Dnevnik.hr, hrvatsko Ministarstvo zdravlja odlučilo je da će uslugu civilne službe hitnog helikopterskog medicinskog prevoza (HEMS) u Hrvatskoj obavljati zajednica ponuđača koju čine italijanska, španska i hrvatski registrovana firma.
Kako Dnevnik.hr izveštava, postupak pregleda i ocene ponuda završen je a odabran je konzorcijum koju čine italijanska kompanija EliFriulia, španska Eliance Helicopter Global Services i hrvatska Eli-Adriatik >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << .
Podsetimo, tender za usluge hitne helikopterske medicinske službe ministarsvo zdravlja je raspisalo 3. marta ove godine, dok su ponude stigle krajem maja. Vrednost ugovora biće 50,4 miliona evra bez, i 63 miliona evra sa PDV-om za period od 7 godina pružanja usluga koje podrazumeva nalet letelica od 10.500 sati.
Tender je podeljen na dve grupe. Prvu grupu (Grupa 1) čini služba koja bi bila stacionirana u Rijeci i Splitu, kao i delu Karlovačke županije, i tu bi se dežurstvo održavalo 24 sata dnevno. Druga grupa (Grupa 2) obuhvata Zagreb i Osijek kao i ostatak Karlovačke županije, a HEMS dežurstvo bi se obavljalo samo dok postoji dnevna vidljivost.
– Obzirom da je za Grupu 1 bilo više ponuditelja, od danas teče žalbeni rok od 10 dana na Odluku o odabiru za Grupu 1, dok Odluka o odabiru za Grupu 2 postaje izvršna već sutra – pojasnili su za Dnevnik.hr iz hrvatskog ministarstva zdravlja.
– Po isteku žalbenog roka, ukoliko žalba ne bude izjavljena, pokrenut će se procedura ishođenja suglasnosti Vlade Republike Hrvatske za sklapanje ugovora o javnoj nabavi – dodali su iz ministarstva zdravlja Hrvatske.
The post Dnevnik.hr: Hrvatsko ministarstvo zdravlja izabralo pobednika tendera za HEMS službu appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.