Đurđevdanski dani vina i rakije u Topoli

Izvor: Glas javnosti, 01.Maj.2011, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurđevdanski dani vina i rakije u Topoli

TOPOLA - U Topoli je počela tradicionalna turistička manifestacija "Đurđevdanski dani vina i rakije", koja je uvrštena u kalendar ponude Turističke organizacije Srbije.

U bašti hotela "Oplenac" okupili su se individualni proizvođači vina i rakije oplenačkog kraja, čije proizvode posetioci mogu da degustiraju i kupe, a na izložbi su pored njih i medari, travari, proizvođači etno-suvenira, cvećari i zanatlije koji čuvaju zaboravljene veštine.

Prema rečima direktorke >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Turističke organizacije Ljiljane Todorović, smisao Durđevdanskih dana je da se mali privrednici podstaknu na udruživanje i registraciju i da se uvrste u opštu turističku ponudu Topole, jer je praksa pokazala da tokom prvomajskih praznika i Đurđevdana kroz Topolu i Oplenac prođe od šest do deset hiljada gostiju.

Đurđevdanski dani, koji traju tri dana, predstavljaju i prolećni uvod u čuvenu jesenju oplenačku berbu grožđa, koja će ove godine biti održana 7, 8. i 9. oktobra, najavila je Todorovićeva.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.