Izvor: TangoSix.rs, 28.Jan.2017, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević za Politiku: Belorusija poklanja lovce i PVO sisteme, pregovara se o S-300; ruska donacija MiG-ovа 29 u martu ili aprilu u Momi

Ministar odbrane Zoran Đorđević juče je , po povratku iz Minska, dao izjavu za Politiku i tom prilikom rekao da će Belorusija Srbiji pokloniti avione MiG-29 i raketne sisteme protivvazduhoplovne odbrane “Buk“. Obaveza Srbije biće plaćanje remonta i modernizacije ovih sredstava a Đorđević je naglasio da je do ovog veoma važnog aranžmana došlo zahvaljujući dogovoru premijera Srbije i predsednika Belorusije tokom posete delegacije Vlade Srbije. >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs <<
Srbija će dobiti dva diviziona sistema “Buk“ i 8 lovaca MiG-29 koji bi trebadli da budu isporučeni tokom naredne godine. Ministar Đorđević dodao je da će detalji vojne saradnje Srbije i Belorusije biti dogovarani od maja, kada je predviđeno osnivanje zajedničkog tela za saradnju u oblasti odbrane. To je i razlog zbog čega ministar u ovom trenutku nije mogao da kaže koliko će Srbiju koštati remont i modernizacija MiG-ova i Buka.
Otkriveno je i da će se sa Belorusijom razgovarati i o nabavci raketnih sistema PVO S-300 a reč je o verzijama S-300V i S-300PS sa kojima raspolaže beloruska vojska:
– Oni jesu i biće tema naših razgovora, ali, da li će biti u naoružanju u VS, zavisi od daljih detaljnih analiza i dogovora – dodao je Đorđević.
Ministar se dotakao i ruske donacije vojne tehnike, rekavši da su svi ugovori potpisani i da očekuje da će 6 MiG-ova 29 biti u našem remontnom zavodu “Moma Stanojlović“ već u martu, najkasnije u aprilu. Dodao je i da će ruski eksperti, uz pomoć naših stručnjaka, kod nas izvršiti radove na remontu i modernizaciji aviona.
The post Đorđević za Politiku: Belorusija poklanja lovce i PVO sisteme, pregovara se o S-300; ruska donacija MiG-ovа 29 u martu ili aprilu u Momi appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.