Izvor: Blic, 18.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas potpisao Protokol o sanaciji Pančevačkog mosta

Ministar bez portfelja Dragan Đilas potpisao je danas u Pančevu Protokol o obezbeđenju finansijskih sredstava za sanaciju Pančevačkog mosta i najavio da će iz Nacionalnog investicionog plana za te namene biti obezbeđeno 1,6 milijardi dinara.



Đilas je protokol potpisao sa predsednikom opštine Pančevo Srđanom Mikovićem, vršiocem dužnosti gradonačelnika Beograda Zoranom Alimpićem i direktorom javnog preduzeća "Železnice Srbije" Milankom Šarančićem. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Prema ovom dokumentu, Grad Beograd će obezbediti 1,2 milijardu dinara i Opština Pančevo 200 miliona dinara, što je ukupno tri milijarde dinara za sanaciju tog mosta.

"Važno je da saobraćaj nijednog trenutka neće biti zaustavljen, nego će uvek funkcionisati po dve saobraćajne trake sa obe strane", naglasio je ministar.

Đilas je kazao da će, pošto Skupština Srbije usvoji budžet za 2008. godinu, Građevinska direkcija Beograda, koja je nosilac projekta, pripremiti zajedno sa "Železnicama Srbije" tendersku dokumentaciju, a tender za izvođača radova bi mogao biti objavljen tokom januara.

Projekat sanacije mosta izradio je Saobraćajni institut CIP, koji će biti zadužen i za nadzor radova na mostu.

On je naveo da će prioritet pri rekonstrukciji mosta imati delovi građevine koji su u lošem stanju usred korozije pa bi odlaganje tih popravki dovelo u pitanje čitav projekat sanacije mosta.

Dodao je da su u planu izgradnja mosta kod Ade Huje i mosta kod Vinče, kojim bi bio završen krak obilaznice oko Beograda na delu Pančevo-Vinča-Bubanj potok.

Đilas je istakao da je dat nalog za izradu projekta mosta između Borče i Zemuna.

Ministar je najavio ovom prilikom i da će Vlada Srbije 27. decembra raspravljati o raspodeli sredstava iz NIP-a za 2008. godinu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.