Đilas: Poboljšati bezbednost đaka

Izvor: B92, Tanjug, 27.Dec.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Poboljšati bezbednost đaka

Beograd -- Dragan Đilas je izjavio da oko 70 odsto škola u Beogradu ima video nadzor, a da je cilj da do kraja 2009. sve obrazovne ustanove poseduju taj sistem.

Gradonačelnik Beograda je rekao da će video nadzor, uz projekat "Školskog policajca", značajno poboljšati bezbednost učenika. "Najviše sredstava iz budžeta grada naredne godine biće uloženo u obrazovanje", rekao je gradonačelnik prilikom predstavljanja rezultata rada Sekretarijata za obrazovanje u 2008. godini.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Gradski sekretar za obrazovanje Vladimir Todić kazao je da su ove školske godine sa radom počele škole u Surčinu i Stepojevcu, kao i da je krajem oktobra završena škola u naselju Nova Galenika, a da je u saradnji sa Ministarstvom prosvete izgrađena i škola u naselju Altina koje će sa radom početi 1. septembra 2009.godine.

"Za početak sledeće godine planirana je izgradnja škole u Kaluđerici i Borči, a zadatak ovog Sekretarijata naredne godine biće prikupljanje projektne dokumentacije za izgradnju novih škola u Leštanima, Grockoj i Višnjičkoj Banji", rekao je on.

"Cilj je da Beograd reši problem školske infrastrukture do 2012. ili 2013. godine", rekao je Todić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jednaki uslovi nastave za sve školarce

Izvor: Politika, 27.Dec.2008

Prvog meseca iduće godine počeće izgradnja škole u Kaluđerici, a u toku je javno nadmetanje za zidanje škole u Borči, najavio je juče u Starom dvoru Dragan Đilas, gradonačelnik Beograda, na skupu predstavnika Skupštine, Ministarstva prosvete, gradskih sekretarijata i javnih komunalnih preduzeća....

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.