Izvor: B92, 04.Jun.2009, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: 2010. bez čekanja na vrtić

Beograd -- Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je da od aprila iduće godine više neće postojati lista čekanja za upis u vrtić dece čija su oba roditelja zaposlena.

Đilas je juče, posle obilaska Doma kulture u Belom Potoku, u kome će jedan deo biti preuređen za dnevni boravak predškolske dece, rekao da će u 2010. godini početi rešavanje i problema liste čekanja za upis u vrtić dece kojoj je zaposlen jedan roditelj.

"Gde god imamo objekat koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << možemo da adaptiramo u vrtić, to ćemo i uraditi. Tako će biti i u Ripnju, selu Kumodraž, Zucama. Od aprila iduće godine lista čekanja za decu čija oba roditelja rade više neće postojati", rekao je Đilas.

Prostor Doma kulture u Belom Potoku ustupila je na besplatno korišćenje opština Voždovac, a vrtić sa jaslicama imaće dva nivoa i dvorište od oko 500 kvadratnih metara, saopštila je Skupština grada.

Radovi su počeli 18. maja, biće završeni za desetak dana i koštaće 17 miliona dinara. Vrtić će početi da radi u septembru, a moći će da primi oko stotinu dece. Upis je u toku.

Adaptacija dela Doma kulture u Ripnju, koji će takođe biti pretvoren u vrtić površine 130 kvadratnih metara za 48 mališana, počela je juče, a radovi bi trebalo da koštaju oko 10 miliona dinara.

Za uređenje objekta u naselju Zuce, koji je ustupila Srpska pravoslavna crkva, biće izdvojeno 10 miliona dinara, a vrtić bi trebalo da počne sa radom 1. septembra.

Opština Voždovac u selu Kumodraž za dnevni boravak dece adaptiraće Staru mehanu, piše u saopštenju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Od aprila bez čekanja za mesto

Izvor: Danas, 04.Jun.2009

Lista čekanja za upis u vrtićdece čija su oba roditelja zaposlena od aprila iduće godine više neće postojati, izjavio je juče gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, posle obilaska Doma kulture u Belom potoku, u kome će jedan deo biti preuređen za dnevni boravak predškolske dece.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.