Đelić posetio napadnutog dečaka

Izvor: B92, 11.Mar.2011, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić posetio napadnutog dečaka

Beograd -- Predsednik Nacionalnog saveta za unapređenje položaja Roma Božidar Đelić posetio je pretučenog romskog dečaka Aliju Omerovića.

Omerovića su juče ispred Trgovačke škole u Beogradu napala tri mladića i povredila ga.

"Nasilje ništa ne rešava, videćemo sve činjenice, ali nema nikakvog razloga da neko bude pretučen", rekao je Đelić prilikom posete porodici Omerović, koja živi u Zemunu, u kući na Vojnom putu, i koja, pored sedamnaestogodišnjeg Alije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ima još četvoro dece.

Istakavši da "nasilje ništa ne rešava", Đelić je dodao da to "važi i u slučaju kada se deca tuku, Srbi sa Srbima ili druge nacionalnosti, ali razlog više kada je pitanje o manjinama".

Učenika trećeg razreda Trgovačke škole napala su juče ispred kopirnice u Cetinjskoj ulici trojica dvadestogodišnjijh mladića. Napadači su uhapšeni, zbog sumnje da su pretukli Aliju, vređajući ga na nacionalnoj osnovi.

Incident je najoštrije osudilo Ministarstvo prosvete, koje je saopštilo da će nastaviti da podstiče mlade da nesporazume rešavaju na nenasilan i civilizovan način.

Nacionalni savet romske nacionalne manjine osudio je vandalsko ponašanje trojice mladića i pozvao sve građane da osude taj vandalski čin.

I Islamska zajednica Srbije osudila je napad na romskog dečaka, osuđujući svaki govor mržnje i nasilje. Muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić rekao je da je napad na romskog dečaka napad na Beograd i Srbiju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.