Izvor: B92, 29.Okt.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić o inkluziji Roma

Kragujevac -- Potpredsednik Vlade Božidar Đelić izjavio je u Kragujevcu da je budžetom za 2009. predviđeno izdvajanje 1,2 milijarde dinara za unapređenje položaja Roma.

Prema njegovim rečima, to je deset puta više nego do sada. Đelić u Kragujevcu učestvuje na skupu kojim počinje javna rasprava o nacrtima strategije za unapređenje položaja Roma, akcionih planova i budžeta.

"Izdvajanjem većeg iznosa sredstava i usvajanjem Strategije za inkluziju Roma, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbija će se pokazati kao efikasan i ozbiljan predsednik Dekade Roma", rekao je Đelić, koji je i predsedavajući evropskog Saveta za unapređenje položaja Roma i sprovođenje Dekade Roma.

Prema njegovim rečima, prednost će imati rešavanje problema stanovanja Roma i programi protiv diskriminacije u obrazovanju.

On je rekao da dve trećine Roma živi u nehigijenskim uslovima pa rešavanje tog problema treba ubrzati.

Đelić je danas obišao najveće romsko naselje Licika u Kragujevcu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.