Izvor: RTS, 01.Jul.2022, 22:45

Đacima iz Srbije šest medalja na Juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi

Na 26. Juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi održanoj u Sarajevu, šestočlana ekipa Srbije osvojila je jednu zlatnu i pet srebrnih medalja i u generalnom plasmanu zauzela drugo mesto, što je ekipno najbolji uspeh od 2006. godine.
Zlatnu medalju osvojio je Vojislav Andrić, učenik prvog razreda Matematičke gimnazije.
Srebrne medalje osvojili su - Nina Šušić, učenica šestog razreda osnovne škole "Vuk Karadžić" iz Beograda, Stefan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Šebez, učenik osmog razreda gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" iz Novog Sada i učenici osmog razreda Matematičke gimnazije iz Beograda Vladimir Lukić, Vladan Milićević i Andrej Pešić.
Lideri ekipe bili su prof. dr Nenad Vulović sa Fakulteta pedagoških nauka Univerziteta u Kragujevcu i Srđan Stefanović sa Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.
Ovogodišnji ciklus takmičenja iz matematike, kao i pripreme za Juniorsku balkansku matematičku olimpijadu organizovalo je Društvo matematičara Srbije uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na 26. Juniorskoj balkanskoj matematičkoj Olimpijadi ekipa Srbije osvojila šest medalja

Izvor: Danas, 01.Jul.2022

Na 26. Juniorskoj balkanskoj matematičkoj Olimpijadi, održanoj u Sarajevu, šestočlana ekipa Srbije osvojila je jednu zlatnu i pet srebrnih medalja i u generalnom plasmanu je zauzela drugo mesto, što je ekipno najbolji uspeh od 2006. godine.

Nastavak na Danas...

Genijalci iz Srbije osvojili 6 medalja na Juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi

Izvor: Luftika.rs, 02.Jul.2022, 12:03

U Sarajevu je održavana 26. juniorska balkanska matematička olimpijada. Šetočlana ekipa Srbije osvojila je jednu zlatnu i pet srebrnih medalja što je bilo dovoljno da u generalnom plasmanu zauzme drugo mesto. Ekipno, ovo je najbolji uspeh od 2006. godine.. Zlatnu medalju osvojio je učenik prvog...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.