Izvor: B92, 24.Avg.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đacima CD sa Bože pravde

Beograd -- Uz komplet knjiga za prvi razred đaci će dobijati CD s himnom Bože pravde i Svetosavskom himnom, u izvođenju dečjeg hora.

Zamenik direktora Zavoda za udžbenike Petar Pijanović kaže da izbor toga šta će biti na CD-u nije nametanje, već nešto što je primereno detetu i što bi ono u svom duhovnom i emotivnom korpusu trebalo da nosi čitav život.

"Prvo je himna Bože pravde, preporučena državna himna. Prema tome, dete, slušajući tu himnu, vezuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svoje emocionalno interesovanje za tekst himne, pesmu, melodiju, a sa druge strane, himna Svetom Savi sama po sebi se nameće, jer je Sveti Sava školska slava, a sa druge strane, reč je o jednoj ličnosti koja je neposredno vezana za same korene ili temelje onoga što predstalja srpsko utemeljenje države, crkve i, pre svega, škole", kaže on.

Prosečna cena udžbenika u izdanju Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva je oko 250 dinara za osnovnu, a za srednju oko 350. Kompleti udžbenika za osnovnu školu se kreću od tri do četiri i po hiljade dinara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.