Đaci OŠ Svetozar Miletić od sutra u školi

Izvor: RTS, 27.Sep.2017, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đaci OŠ "Svetozar Miletić" od sutra u školi

Učenici Osnovne škole "Svetozar Miletić" u Zemunu od sutra će se vratiti u školu, dogovoreno je na sastanku sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Grada Beograda Slavka Gaka sa bivšim direktorom škole Miroljubom Mosurovićem i roditeljima učenika, saopštilo je Ministarstvo prosvete.
Dogovoreno je da učenici od sutra normalno pohađaju nastavu, stari direktor Mosurović odlazi, a novi direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << škole biće naknadno izabran.

Mondo je javio da je smenjeni direktor Miroljub Mosurović rekao večeras pred okupljenim roditeljima da će otići iz škole, kao i da će učenici od sutra normalno pohađati nastavu.
Informaciju da će Mosurović otići iz škole za RTS je potvrdila i Zvezdana Čolić iz Saveta roditelja škole u Zemunu.
"Direktor Ljuba je pokazao koliko je veliki čovek, odlučio je da se povuče i zbog dece i roditelja. Deca sutra kreću u školu", rekla je za RTS Zvezdana Čolić.
Napomenula da su razgovori sa Slavkom Gakom i pomoćnicom ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vesnom Nedeljković bili konstruktivni.
"Oni će nam pomoći da realizujemo kompromis, da v. d. direktora bude izabran po predlogu kolektiva a ne onaj koji je prvobitno imenovan", istakla je Čolićeva.
U saopštenju Ministarstva prosvete ranije večeras navedeno je da je dogovor postignut nakon pregovora koji su u školi započeti jutros, a u kojima je učestvovala Vesna Nedeljković.
"Drago mi je da je postignut dogovor, da se normalizuje rad u ovoj školi, jer je interes dece iznad svega. Oni ne smeju više da izgube nijedan dan. Sve drugo ćemo rešiti za stolom", rekao je Gak.
Nedeljkovićeva je poručila da zakoni moraju da se poštuju, da sistem ima svoja pravila i da je zadovoljna što je i bivši direktor Mosurović večeras interes dece stavio na prvo mesto.
"Ministarstvo je sve vreme pregovora insistiralo na očuvanju atmosfere dobrih međuljudskih odnosa u školi, jer je to veoma važno za okruženje u kojem deca uče", naglasila je Nedeljkovićeva, navodi se u saopštenju.
Savet roditelja je nakon sednice saopštio da je dogovoreno da će novog v. d. direktora predložiti kolektiv škole i da će biti imenovan u najkraćem mogućem roku.
Takođe, naveli su da će novi Školski odbor biti formiran u skladu s procedurom.
U OŠ "Svetozar Miletić" od 1. septembra nastava se nije normalno odvijala zbog protesta roditelja i zaposlenih koji nisu želeli da prihvate odluku o razrešenju direktora Miroljuba Mosurovića.
U rešenju o smeni navedeno je da je nezakonito primao u radni odnos kadrove koji nemaju potreban nivo stručne spreme, kao i da sednicama školskog odbora nisu prisustvovali predstavnici sindikata i učeničkog parlamenta. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministarstvo prosvete: Đaci OŠ Svetozar Miletić od sutra u školi

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Sep.2017

Ministarstvo prosvete saopštilo je večeras da je postignut dogovor da đaci zemunske Osnovne škole "Svetozar Miletić" od sutra počnu da dolaze na nastavu...Dogovor je postignut "na sastanku sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Grada Beograda Slavka Gaka sa bivšim direktorom OŠ "Svetozar...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

KRAJ PROTESTA U ŠKOLI U ZEMUNU Direktor Mosurović dao ostavku, deca od sutra polaze na nastavu

Izvor: Blic, 27.Sep.2017

Protest roditelja, učenika i nastavnika Osnovne škole "Svetozar Miletić", koji je pod nazivom "Ne damo Ljubu" trajao 27 dana, završen je večeras nakon sastanka sa predstavnicima Ministarstva prosvete. Dogovoreno je da deca već od sutra krenu u školu...Većina roditelja odbijala je od početka...

Nastavak na Blic...

Kraj protesta u OŠ Svetozar Miletić: Đaci od sutra u školskim klupama

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Sep.2017

Direktor Miroljub Mosurović napokon rešio da prihvati smenu..Učenici Osnovne škole "Svetozar Miletić" u Zemunu od sutra će se vratiti u školu, dogovoreno je na sastanku sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Grada Beograda Slavka Gaka sa bivšim direktorom škole Miroljubom Mosurovićem i...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Zemun: Đaci OŠ "Svetozar Miletić" u školi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Sep.2017, 08:51

Učenici Osnovne škole "Svetozar Miletić" u Zemunu od danas će se vratiti u školu, dogovoreno je na sastanku sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Grada Beograda Slavka Gaka sa bivšim direktorom škole Miroljubom Mosurovićem i roditeljima učenika, saopštilo je sinoć Ministarstvo prosvete...Kako...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.