Izvor: Danas, 17.Maj.2016, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktoru "Žitostiga" 18 meseci zatvora

Požarevac - Goran Milanović iz Nabrđa, bivši direktor požarevačkog preduzeća "Žitostig", osuđen je na 18 meseci zatvora, pravosnažnom presudom Apelacionog suda u Beogradu.

Njemu je time za šest meseci smanjena prvostepena kazna na koju ga je prošle godine osudio beogradski Viši sud. Milanović je osuđen jer je od 10. novembra 2011. do 6. juna 2013. godine prisvojio merkantilni kukuruz u količini od 190.930 kilograma, u vrednosti od 3.965.616 dinara, koji je pripadao >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Republičkoj direkciji za robne rezerve. On je ovaj kukuruz prodao i time "Žitostigu" pribavio protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 328 miliona dinara, kolika je i visina štete naneta Republičkoj direkciji za robne rezerve.

Obrazlažući umanjenje presude, Apelacioni sud naveo je da prvostepeni sud nije pravilno cenio olakšavajuće okolnosti optuženog, kao što su njegove porodične prilike, raniji život, kao i to da je priznao delo koje mu se stavlja na teret. U istom postupku, na po 10 meseci kućnog zatvora osuđeni su direktorka proizvodnje u "Žitostigu" Svetlana Belić i referent prodaje, Dejan Ranković, zbog falsifikovanje isprave. Oni se terete da su, prilikom popisa, uneli neistinite podatke da je u "Žitostigu" uskladišteno 221.439 kilograma merkantilnog kukuruza i 13.355.821 kilograma merkantilne pšenice, iako je u njegovim silosima bilo samo 30.500 kg merkantilnog kukuruza.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.