Direktorka lutrije dala ostavku

Izvor: BKTV News, 04.Okt.2012, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktorka lutrije dala ostavku

Direktorka Državne lutrije Srbije Tijana Anđelić podnela premijeru i Vladi Srbije ostavku na tu funkciju koju ju obavljala pet godina.
Ona pismenom obrazloženju nije objasnila razlog za ostavku već je navela da je veoma zadovoljna postignutim rezutatima u Državnoj lutrji i da se nada da će njen naslednik nastaviti da vodi to preduzecće “na dobrobit svih zaposlenih i pre svega građana Srbije”.
“Državna lutrija Srbije danas predstavlja vodeću lutrijsku organizaciju u regionu, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << koja posluje po evropskim standardima, i koja godinama unazad ostvaruje respektabilne prihode”, istakla je Anđelićeva.
Dodala je da je Državna lutrija “pored odličnih poslovnih rezultata u prethodnom periodu prošla kroz kompletnu reorganizaciju, investirala u tehnologiju, proširila svoju ponudu ka igračima, definisala novi vizuelni identitet i pozicionirala se kao lider na planu socijalno odgovornog poslovanja”.
Preduzeće na čijem je čelu bila, kako je istakla Anđelićeva, tokom njenog mandata je značajno povećalo izdvajanja za budžet Srbije, a ta izdvajanja su od 2007. do avgusta 2012. godine iznosila 14,9 milijardi dinara, odnosno godišnji rast je bio i do 30 odsto u odnosu na period pre njenog dolaska u Državnu lutriju.
Ona je navela da je Državna lutrija Srbije, kao jedina lutrijska organizacija u Evropi i na svetu koja svoje celokupno poslovanje finansira iz samo oko 10 odsto prometa, a u nepovoljnom privrednom ambijentu, u svakoj od prethodnih pet godina ostvarivala dobit.
Dobit Državne lutrije od 2007. do 2011. godine iznosila je preko 700 miliona dinara, navedeno je u ostavci direktorke tog preduzeća.
Istaknuto je da je Državna lutrija Srbije, u skladu sa standardima koje propisuju svetska i evropska lutrijska organizacija, čiji je član postala 2008, uz Lutriju Slovenije, jedina lutrijska organizacija iz regiona koja je dobila sertifikat ISO 27001:2005.
Podsetimo, ime direktorke lutrije i DLS došli su nedavno u žižu javnosti nakon izjava prvog potpredsednika vlade, koje je prenela beogradska štampa, a u kojima se navodi, između ostalog, da je DLS oštetila državnu kasu.
Izvor: B92
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Direktorka lutrije dala otkaz

Izvor: S media, 04.Okt.2012

Ona u pismenom obrazloženju nije objasnila razlog za ostavku već je navela da je veoma zadovoljna postignutim rezutatima u Državnoj lutriji i da se nada da će njen naslednik nastaviti da vodi to preduzecće "na dobrobit svih zaposlenih i pre svega građana Srbije"...Anđelićeva je dodala je da je...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.