Direktorat civilnog vazduhoplovstva na 36. plenarnom zasedanju Evropske konferencije civilnog vazduhoplovstva

Izvor: TangoSix.rs, 13.Jul.2018, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktorat civilnog vazduhoplovstva na 36. plenarnom zasedanju Evropske konferencije civilnog vazduhoplovstva

U Strazburu je održano 36. plenarno zasedanje Evropske konferencije civilnog vazduhoplovstva (ECAC) uz učešće Srbije koju je predstavljala direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Mirjana Čizmarov, saopšteno je iz Direktorata.
Kako navode, generalni direktori 44 države članice ECAC-a sastali su se sa predstavnicima ICAO-a Evropske komisije, EUROCONTROL-a, EASA, IATA i ACI-EUROPE, kako bi raspravljali o aktuelnim pitanjima u međunarodnom civilnom vazduhoplovstvu >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << i usvojili radni program i budžet ECAC-a za naredne tri godine.
Plenarnoj sednici ECAC-a obratio se predsednik Saveta ICAO Olumuivava Benard Aliua, kao i generalni sekretar ICAO Fang Liu, ukrajinski ministar infrastrukture Volodimir Omelian, generalni direktor za transport i mobilnost Evropske komisije Henrik Hololej i generalni direktor IATA Aleksandar de Juniak.
– Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije imao je zapaženu ulogu na ovom zasedanju s obzirom na to da je Mirjana Čizmarov u svojstvu paneliste učestovala u diskusiji na temu „Obezbeđivanje u vazduhoplovstvu i olakšice“, zajedno sa generalnim direktorima civilnog vazduhoplovstva Italije i Velike Britanije.
Učesnici Planarne sednice saglasili su se da promovisanje sigurnog, bezbednog i održivog vazdušnog saobraćaja jeste najvažnija misija Evropske konfenrencije civilnog vazduhoplovstva, podsećajući da su paneli o vazduhoplovnoj sigurnosti, olakšicama i upravljanju vazdušnim saobraćajem višestruko korisni. – ističu iz Direktorata.

The post Direktorat civilnog vazduhoplovstva na 36. plenarnom zasedanju Evropske konferencije civilnog vazduhoplovstva appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.