Direktorat civilnog vazduhoplovstva donira sredstva Ministarstvu unutrašnjih poslova za nabavku opreme u oblasti traganja, zaštite i spasavanja

Izvor: TangoSix.rs, 18.Dec.2018, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktorat civilnog vazduhoplovstva donira sredstva Ministarstvu unutrašnjih poslova za nabavku opreme u oblasti traganja, zaštite i spasavanja

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Mirjana Čizmarov potpisali su danas u Beogradu ugovor o donaciji u iznosu od 50 miliona dinara za nabavku opreme u oblasti traganja, zaštite i spasavanja, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.
Kako je tim povodom istakao Stefanović, novcem dobijenim od Direktorata biće nabavljena vatrogasna i spasilačka vozila, kao i vozila sa >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << mobilnim dronovima za izviđanje terena u svim vremenskim uslovima.
On je objasnio i da će deo donacije biti iskorišćen za nabavku određenih resursa za Helikoptersku jedinicu MUP-a i da se pomoć u najtežim situacijama, kao što su požari, poplave, zemljotresi i druge elementarne nepogode u kojima im životi mogu biti ugroženi, uvek može očekivati od Ministarstva:
– Za nas je izuzetno važno da nastavimo da investiramo u pripadnike policije, njihove obuke i opremanje, koje će im pomoći da budu što efikasniji u zaštiti i spasavanju života građana, ali i sopstvenih. –

The post Direktorat civilnog vazduhoplovstva donira sredstva Ministarstvu unutrašnjih poslova za nabavku opreme u oblasti traganja, zaštite i spasavanja appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.