Izvor: B92, 29.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor preuzeo odgovornost

Beograd -- Generalni direktor Gradskog stambenog Dušan Rakić podneo je ostavku zbog proklizavanja lifta u beogradskoj Gandijevoj 63.

"Prihvatio sam izjavu gradonačelnika Beograda Nenada Bogdanovića da neko mora da preuzme odgovornost za proklizavanje lifta u Gandijevoj 63. Kako su nalazi veštaka pokazali da niko nije odgovoran, ja preuzimam odgovornost", rekao je Rakić.

Veštaci Gradskog zavoda za veštačenje Milutin Lukić i Zoran Mirjanić ocenili su da je najverovatniji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razlog proklizavanja lifta otkazivanje rada jedne od tri faze električnog napajanja.

"Treba naglasiti da su sigurnosni sistemi bili ispravni. Uz to bi trebalo istaći i da niko od putnika nije pokušao da pritisne dugme 'stop', koje je mehanički povezano sa liftom, što bi ga automatski zaustavilo", rekao je Lukić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.