Izvor: B92, 20.Dec.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor: Štrajkači glađu viđani i na buvljaku

Valjevo -- Generalni direktor valjevskog "Krušika" Radivoje Milutinović upozorio je u subotu uveče štrajkače glađu iz Namenske proizvodnje da će biti "primoran da primeni zakonske odredbe zbog višednevnog neopravdanog izostajanja sa posla". Kako se navodi u saopštenju iz njegovog kabineta, on štrajkače podseća da im je "još u sredu" skrenuo pažnju da na taj način "dovode sebe u tešku situaciju" i da je poslovodstvo dužno da primeni zakonske propise kao i prema svim drugim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << radnicima koji "pet dana za redom neopravdano izostaju sa posla". Prema njegovim rečima, "štrajkači glađu" proteklih dana protesta izlazili su iz "Krušika", a viđani su i na gradskoj buvljoj pijaci.

Milutinović je ponovio da razloga za štrajk nije bilo jer su u poslednijh 20 dana isplaćena tri dela mesečnih zarada, a spiskovi tehnološkog viška zaposlenih neće se praviti dok ih ne verifikuje novi Upravni odbor HK "Krušik". Oko 30 radnika namenske proizvodnje "Krušika" već šesti dan štrajkuje glađu tražeći ostavke generalnog direktora i njegovih saradnika, kao i sindikalnih rukovodilaca Živka Jevremovića i Branka Radojevića za koje kažu da su ih "izdali".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.