Direktor KC Niš: Nismo odgovorni za kašnjenje, molili smo izvođače da rade

Izvor: Blic, 18.Maj.2017, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor KC Niš: Nismo odgovorni za kašnjenje, molili smo izvođače da rade

Direktor Kliničkog centra u Nišu Zoran Radovanović izjavio je danas da nema odgovornosti te zdravstvene ustanove što kasne radovi na novom Kliničkom centru.

- Tražili smo od izvođača radova da rade što više, da uvedu drugu i treću smenu. Sve su to odbijali, a zbog čega, utvrdiće nadležni - rekao je on povodom kritike ministra zdravlja Zlatibora Lončara na kašenjeg u izgradnji te ustanove.

Lončar je danas u Beogradu izjavio da radovi na novoj zgradi Kliničkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << centra Niš kasne i da je trebalo da budu završeni 27. marta, te da pacijenti čekaju zbog "javašluka pojedinaca i kombinacija koje oni prave".

- Ovako više neće moći u Srbiji, da pacijenti čekaju zbog nečijeg javašluka. Izvođači radova zbog toga, po ugovoru, moraju plaćati penale - rekao je ministar.

Direktor niškog Kliniočkog centra je objasnio da je ta ustanova krajnji korisnik i "neko ko treba da dobije ključ odobjekta".

Radovanović je kazao da je u proteklih devet meseci "zajedno sa saradnicima neprekidno bio u novom Kliničkom centru, dok je Lončar dolazio nebrojeno puta".

Novi Klinički centra u Nišu, podsetio je Radovanović, gradi italijanska kompanija "Inso" i "još dvadeset, trideset podizvođača, delom i iz Srbije".

Radovanović je najavio da će na sutrašenjem sastanku Ministarstva zdravlja i Evropske investicione banke biti doneta odluka o daljim radovima na novom Kliničkom centru.

Po njegovim rečima, biće rasčišćeno da li će dosadašnji izvođači radova nastaviti svoj posao.

- Utvrdiće se odgovornost svih nadležnih u lancu, počev od građevinaca, preko nadzora i jedinice za implementaciju projekta - rekao je Radovanović.

On je istakao da je još malo ostalo da Klinički centar bude završen, "ali da niko ne sme da se igra sa novcem građana Srbije".

Radovanović je naglasio da je Vlada Srbije obezbedila 17 miliona evra za nabavku opreme, a da je kod Evropske investicione banke podignut kredit od 35 miliona evra za izgradnju novog Kliničkog centra.

- Pacijenti trpe jer nisu dobili bolje uslove za lečenje. Svi koji su odgovorni za kašnjenje odgovaraće pred zakonom - rekao je Radovanović.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.