Direktor KBC Dragiša Mišović: Medicinska sestra obolela od morbila, pacijenti zaštićeni! Apel da se vakcinišu deca!

Izvor: BKTV News, 20.Nov.2017, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor KBC "Dragiša Mišović": Medicinska sestra obolela od morbila, pacijenti zaštićeni! Apel da se vakcinišu deca!

Preduzete sve mere!

Profesor Radisav Šćepanović, direktor KBC "Dr Dragiša Mišović" za BKTVNews izjavio je danas da je medicinska sestra ove bolnice obolela od malih bolginja (morbila).

"Obolela medicinska sestra je primljena na Infektivnu kliniku, i sada je dobro. Od momenta kada se razbolela ona nije bila u kontaktu sa pacijentima, ali je možda bila u vreme inkubacije. Medicinska sestra radi na Odeljenju interne medicine, i mi smo odmah preduzeli sve mere za zaštitu >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << pacijenata. Zabrana poseta na tom Odeljenju je uvedena u petak, i trajala je tri dana, a od danas posete funkcionišu normalno", rekao je profesor Šćepanović.

On kaže i da medicinska sestra nije obolela u bolnici, niti je ležala u KBC "Dr Dragiša Mišović".

"Ona je kod nas obavila pregled, zatim joj se stanje pogoršalo, zbog čega je prebačena na Infektivnu klinuku, a ja sam zabranio posete da bih zaštitio pacijente. Radi se o jednoj od naših 20 zgrada u kojoj su preduzete sve mere da ne dođe do širenja morbila. Sve je urađeno veoma organizovano, i po protokolu Ministarstva zdravlja i Komisije za zaštitu od zaraznih bolesti", kaže propfesor Šćepanović.

Za BKTVNews on kaže i da se slaže sa ocenom ministra zdravlja Zlatibora Lončara da farmaceutske kompanije stoje iza antivakcionog lobija.

"Ja bih to rekao još oštrije. Zato apelujem na sve roditelje da vankcinišu svoju decu bez straha od autizma, jer nema nikakvih naučnih dokaza da je ova bolest povezana sa MMR vakcinom. Roditelji dece obolele od autizma imaju svoju muku, ali su zloupotrebljeni od ljudi, kojima antivakcinacija donosi novac. Te brojeve međutim profit ne može da opravda", kaže profesor Šćepanović.

On kaže i da je država preduzela sve mere da ne dođe do rasplamsavanja epidemije morbila.

"Epidemiolozi to znaju mnogo bolje, jer se ovakve zarazne bolesti javljaju u nekoliko ciklusa i onda nestaju. Ja verujem da su putevi epidemije presečeni", kaže profesor Šćepanović.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

OTKRIVEN RAZLOG ZABRANE POSETA KBC Dragiša Mišović: Medicinska sestra obolela od malih boginja

Izvor: Kurir, 21.Nov.2017, 01:51

Ukinuta je trodnevna zabrana poseta u KBC „Dragiša Mišović“ koja je bila na snazi u ovoj zdravstvenoj ustanovi, zaposlena nije radila nekoliko dana pre izbijanja morbila

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.